„Rubenes” jaunajām florbolistēm eksāmens Slovākijā

10.10.2012

20121007-29_rubene.jpg

2011. un 2012. gada Latvijas florbola vicečempione „Rubene” trešdien Slovākijas pilsētā Košicē startēs „EuroFloorball” kausa izcīņā, grupu turnīrā sacenšoties ar Slovākijas un Dānijas klubiem. Pirmā spēle trešdien plkst. 18 pret slovākietēm. „Rubenes” jaunās paaudzes spēlētājām šis būs pirmais īstais starptautiskais eksāmens.

 

Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) izveidotā sistēma nosaka, ka florbola lielvalstu – Somijas, Zviedrijas, Šveices un Čehijas – labākie klubi katru gadu sacenšas Čempionu kausā. Tajā startē arī iepriekšējā gada „EuroFloorball” trofejas ieguvēja. Tieši tādēļ pirms nedēļās Latvijas čempionvienība „RSU” spēlēja Zviedrijā, piedzīvojot divus zaudējumus divos mačos ar pasaules florbola grandiem, bet 2011. gada Latvijas čempionāta sudraba medaļu ieguvējai „Rubenei” būs iespēja startēt zemākas pakāpes klubu turnīrā – „EuroFloorball” kausa izcīņā.

 

„EuroFloorball” finālturnīrā startē sešu valstu komandas. Četras no tām jau iepriekš bija garantējušas vietas, bet divas dalībnieces tika noteiktas kvalifikācijas sacensībās, kas augusta un septembra mijā notika Dānijā. Divu apļu turnīrā triumfēja Krievijas klubs „Nauka-Trevelstroy”, bet laukuma saimnieces „FC Outlaws” izpildīja minimālo uzdevumu un izcīnīja otro ceļazīmi uz Slovākiju.

 

Līdz ar to „EuroFloorball” finālturnīrā par vienīgo ceļazīmi uz 2013. gada Čempionu kausu A apakšgrupā cīnīsies „Rubene”, „SK 98 Pruske” (Slovākija) un „FC Outlaws” (Dānija), bet B apakšgrupā – „Sveiva IB” (Norvēģija), „Energa Olimpia” (Polija) un jau pieminētā „Nauka-Trevelstroy” (Krievija). Pēc apļa turnīra aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, bet to uzvarētāji svētdien izspēlēs pirmo vietu.

 

„Rubenei” par pēdējo pārbaudījumu pirms brauciena uz Slovākiju kļuva Latvijas čempionāta spēle, kurā izbraukumā ar 7:5 tika uzveikta „Ķekava”.

 

„Ņemot vērā, ka darba vai mācību dēļ uz Slovākiju kopā ar mums nebrauks divi pamataizsargi - Baiba Juruša un Linda Līce, tad spēlē pret „Ķekavu” bijām iecerējuši galvenokārt izmantot tos virknējumus, ar kuriem cīnīsimies Eiropas kausos,” atklāj „Rubenes” treneris Jānis Dainis. „Pēc diviem periodiem bijām nonākuši zaudētājos ar 2:3, un nekas cits neatlika kā izmantot tradicionālo spēlētāju sadalījumu pa maiņām. Pēdējā trešdaļā uzvarējām ar 5:2.”

 

Pirms gada „Rubene” startēja Čempionu kausā, grupu turnīrā zaudējot gan Zviedrijas „Djurgardens IF” (1:14), gan Čehijas „Herbadent” (1:7).

 

„Lai arī „Rubene” ne tālu vairs nav tik spēcīga kā pagājušajās sezonas izskaņā, taču tik un tā mūsu uzdevums būs uzvara apakšgrupā. Skaidrs, ka Slovākijas turnīrs būs ļoti nopietns pārbaudījums mūsu jaunās paaudzes spēlētājam. Lai arī viņas jau pirms gada bija sastāvā dalībai Čempionu kausā, taču tieši „EuroFloorball” viņām pirmo reizi būs liels spēles laiks” komentē Dainis. „Jaunajām meitenēm tā būs vērtīga pieredze, lai savu spēli padarītu pārdomātāku, mazāk haotisku. Sāncenses būs spēcīgas, tādēļ grūti prognozēt kādas būs sekmes. Par nopietnākām pretiniecēm gan uzskatu otrajā apakšgrupā iekļautos Krievijas un Norvēģijas klubus.”

 

Paralēli Košicē notiks arī „Eurofloorball” kausa izcīņa vīriešu komandām, kurā startēs Latvijas čempionvienība „Lielvārde”, apakšgrupā sacenšoties ar Slovākijas „Florko” un Norvēģijas „Slevik IBK”.

 

„EuroFloorball” kausa sieviešu komandu spēļu kalendārs

 

(spēļu sākums norādīts pēc Latvijas laika)

 

Trešdiena, 10. oktobris

 

Plkst. 18:00. „SK 98 Pruske” (Slovākija) – „Rubene” (Latvija)

 

Ceturtdiena, 11. oktobris

 

Plkst. 15:15. „FC Outlaws” (Dānija) – „SK 98 Pruske” (Slovākija)

 

Piektdiena, 12. oktobris

 

Plkst. 12:30. „Rubene” (Latvija) – „FC Outlaws” (Dānija)

 

Sestdiena, 13. oktobris

 

Pusfināls. Plkst. 12:45. A grupas 1. vieta – B grupas 2. vieta

Pusfināls. Plkst. 15:30. B grupas 1. vieta – A grupas 2. vieta

 

Svētdiena, 14. oktobris

 

Fināls. Plkst. 13:00.

 

Renārs Buivids

SF
JUGLASCIEMS