"Lielvārde" atsaka vizīti "Bauskai"

11.03.2012

lielvarde11.jpg

Noslēgusies pirmā no divām šovakar paredzētajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla spēlēm – komandai "Bauska" nebūs iespējas otrdien viesoties Lielvārdē, jo lielvārdieši jau šodien pabeidza sēriju, sakaujot pretiniekus viņu pašu laukumā ar 7:1. Pusfinālā iekļuva "Lielvārde", kas sērijā uzvarēja ar 3:1.

 

Spēli, kas notika sporta namā "Mēmele", veiksmīgāk uzsāka viesi, kas pirmo periodu uzvarēja ar 1:0. Otrās trešdaļas sākumā baušķeniekiem bija iespēja piecas minūtes spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr vārtiņu gūti netika. Toties "Lielvārde", kad laukumā atgriezās sodītais spēlētājs, guva vēl trīs vārtus – 4:0. Pēdējā perioda sākumā, kad viesi atradās vadībā jau ar 5:0, "Bauskas" labā vārtus guva Toms Niedre. Kā vēlāk izrādījās, tie bija reizē gan mājinieku goda vārti, gan pēdējie vārti šajā sezonā – 1:5. Līdz pamatlaika beigām vēl divus vārtus iemeta lielvārdieši, nostiprinot savu uzvaru spēlē (7:1) un panākumu sērijā (3:1). Lielvārdes komandas sastāvā šajā spēlē rezultatīvākie bija spēlējošais treneris Jānis Jansons ar 4 (2+2) un Artis Savins ar 3 (2+1) punktiem, bet par labāko tika atzīts vārtsargs Igors Ivanovs. Baušķenieku rindās labākā spēlētāja gods tika Tomam Niedrem. Pusfinālā lielvārdiešus jau gaida Cēsu "Lekrings".

 

"Lielvārdes" spēlējošais treneris Jānis Jansons pēc iekļūšanas pusfinālā atklāja, ka var viņa vadītā komanda uz Bausku devusies nedaudz vieglprātīgā noskaņojumā, it kā ar vienu kāju jau būtu nākamajā izslēgšanas spēļu kārtā. Pēc piedzīvotā zaudējuma puiši savu kļūdu sapratuši un šodien bija jau pavisam cita attieksme un noskaņojums, kas deva vajadzīgo rezultātu. Vienīgais, kas nedaudz sabojāja uzvaras prieku – vieni ielaistie vārti, jo gribējās atstāt pretiniekus "uz nulles".

 

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla spēle, 11.marts:

FK "Bauska" - "Lielvārde" 1:7 (0:1, 0:3, 1:3)

Metienu attiecība:

35:38 (13:13, 6:9, 16:16).

Rezultatīvākie:

FK "Bauska" – Toms Niedre 1 (1+0), Toms Grunckis 1 (0+1).

"Lielvārde" – Jānis Jansons 4 (2+2), Artis Savins 3 (2+1), Toms Akmeņlauks 2 (2+0), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Antons Žuks 1 (0+1), Mihails Kostusevs 1 (0+1), Igors Ivanovs 1 (0+1).

JUGLASCIEMS