AVEX janvāra spēlētāja Biļinska: Prieks par atzinību „RSU/Runway”

29.02.2012

lfs_bilinska_avex2.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) noteiktā AVEX janvāra labākā spēlētāja Luīze Biļinska uzsver, ka arī pēc nesenā zaudējuma “Rubenei” tieši “RSU/Runway” jāsauc par labāko komandu valstī. Trešo mēnesi pēc kārtas labāko spēlētāju tituli tieši rīdziniecēm, jo pirms Biļinskas šādu atzinību saņēma Diāna Isjomina un Aija Kuncīte.

 

Latvijas čempionāta virslīgas turnīra tabulas pirmajā vietā joprojām atrodas Luīzes Biļinskas pārstāvētā valsts čempionvienība “RSU/Runway”, taču pēc 25. februārī piedzīvotā zaudēja viesos spēlē ar “Rubeni” visdrīzāk regulāro sezonu nāksies pabeigt otrajā vietā. Tikai viens punkts šķirs šīs komandas pēc četru apļu spēļu aizvadīšanas.

 

Iespējams, ka tieši šī “Rubenes” panākuma iespaidā kāda no šīs komandas florbolistēm arī tiks pie AVEX februāra labākās spēlētājas titula, bet šoreiz par janvāri, kurā “RSU/Runway” ar Biļinsku sastāvā guva četrus panākumus četros mačos.

 

Rīdzinieču rēķinā bija gan graujošā uzvara (23:1) pār “Irlavu/Tukumu”, kā arī panākums principiālajā spēlē ar “Rubeni” – 6:4. Janvāra spēlēs kopumā Biļinska guva 18 rezultativitātes punktus, ieskaitot 11 vārtus. Tomēr daudz svarīgāks bija “Hat-trick” mačā ar “Rubeni”.

 

“Protams, no janvāra spēlēm vislabāk palikusi atmiņā uzvara pār “Rubeni”. Šajos četros mačos kopumā biju samērā rezultatīva, izceļoties uz komandas biedreņu fona. Tomēr šo atzinību uztveru arī kā novērtējumu komandas sniegumam kopumā, jo spēles likteni nevar izšķirt tikai ar gūtajiem vārtiem,” spriež Luīze Biļinska, kura 6. februārī nosvinēja 18. dzimšanas dienu. “Jau trešo mēnesi pēc kārtas par labākajām tiek atzītas tieši mūsu komandas spēlētājas. “RSU/Runway” ir valsts čempionvienība, tādēļ mūsu pienākums ir spēlēt labi un priecēt skatītājus.”

 

Interesanti, ka Biļinskai atbilstoši dzimšanas vietai drīzāk vajadzētu pārstāvēt  Rubenes komandu, bet ne sīvāko konkurentu “RSU/Runway” krāsas.

 

“Esmu gandrīz no Valmieras, drīzāk pat varētu teikt no Rubenes. Jau no 1. klases nodarbojas ar vieglatlētiku, bet pēc pāris gadiem iesaistījos arī Vaidavas pamatskolas sporta skolotāja Ābola vadītajos florbola treniņos meiteņu komandām. Kādu laiku nodarbības veicu paralēli, taču pamazām par prioritāru kļuva florbols, jo tā nebija tikai tāda “plika” skriešana. Florbolā tomēr ir jādomā arī ar galvu,” akcentē Biļinska.

 

2009./2010. gada sezonu Luīze vēl pabeidza virslīgas komandas “Valmiera/Vinda” sastāvā, 28 spēlēs izceļoties ar 62 rezultativitātes punktiem. Nākamajā sezonā viņa jau debitēja “RSU/Runway”, bet jaunatnes čempionātā palika uzticīga “Rubenei/Valmierai”. Virslīgas 31 spēlē Biļinskas rēķinā bija 99 (!) rezultativitātes punkti.

 

“Ģimenes apstākļu dēļ biju spiesta mainīt dzīves vietu, pārceļoties no Valmieras uz Jelgavu,” pārmaiņas karjerā skaidro Biļinska. “Līdz ar to daudz loģiskāk bija florbola spēlēšanu turpināt tieši “RSU/Runway” rindās”.

 

Šīs sezonas pirmajā pusē Biļinska pilnībā izbaudīja arī paša augstākā līmeņa starptautisko florbolu, jo kluba rindās startēja “Eurofloorball” kausa izcīņā Polijā, kā arī debitēja valsts izlasē Šveicē notikušajā pasaules čempionātā.

 

“Par debiju pasaules čempionātā tiešām vislabākās atmiņas, jo jau pirmajā turnīrā izdevās parādīt labu sniegumu,” komentē Biļinska, kura Šveicē piecās spēlēs izcēlās ar septiņiem rezultativitātes punktiem. Par to, cik vēl viņas karjerā būs pasaules čempionātu, Luīze vēl atsakās prognozēt: “Pagaidām nav nekādu šaubu, ka florbols nākotnē joprojām ieņems lielu lomu manā dzīvē. Nesteigsimies notikumiem pa priekšu.”

 

Nākamais pasaules čempionāts vēl tikai 2013. gada decembrī Čehijā, bet daudz tuvāk “RSU/Runway” cīņa par čempionu titulu ar “Rubeni”. 25. februārī savā laukumā “Rubene” bija pārāka ar 6:4.

 

“Noderīgi ir arī kādreiz zaudēt,” uzsver kopš 17. septembra nezaudējušās “RSU/Runway” uzbrucēja. “Pēc tam ir daudz lielāka apņēmība uzvarēt. Svarīgākais jau ir atklāt savas kļūdas, lai tās netiktu pieļautas izšķirošajos mačos. Bet pat bez lielas analīzes ir skaidrs – visas problēmas ir jāmeklē pašu spēlētāju galvās!”

 

Martā vēl tiks aizvadītas atlikušās regulārā čempionāta spēles sieviešu komandu virslīgā. Lielākā intriga pašreiz vēl saistās ar pusfināla ceturtās dalībnieces noteikšanu, jo “Irlavu/Tukumu” un “Ķekavas Bulldogs” pašreiz šķir tikai viens punkts. Iespējams, ka izšķiroša būs 11. martā plānotā savstarpējā spēle Ķekavā.

 

Savukārt Luīzes Biļinskas pārstāvētajai “RSU/Runway” visdrīzāk nāksies samierināties ar otro vietu regulārajā čempionātā, jo “Rubene” diez vai izsēs punktus atlikušajās spēlēs ar turnīra tabulas pastarītēm.

 

www.avex.lv (Tavs Audio-Video Experts)

 

Renārs Buivids

JUGLASCIEMS