AVEX janvāra spēlētājs Rajeckis: Tas bija lielisks mēnesis Lekringam!

28.02.2012

LFS_Rajeckis_AVEX.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) nosauktais AVEX janvāra labākais spēlētājs Andris Rajeckis ar prieku atceras tā mēneša notikumus, jo viņa pārstāvētā komanda Cēsu „Lekrings” izcīnīja sešas uzvaras sešās spēlēs, bet Rajecka rēķinā 12 rezultativitātes punkti, ieskaitot deviņus vārtus.

 

Pēdējos divos gados Cēsu „Lekringa” florbolistiem nācies samierināties ar otro vietu Latvijas čempionātā, jo abas reizes finālsērijā zaudēts „RTU/Inspecta” pārstāvjiem. Arī pēc janvāra panākumu sērijas, ieskaitot uzvaru pār rīdziniekiem, „Lekrings” turnīra tabulā ieņēma šo pašu otro pozīciju, taču regulārā čempionāta noslēgumā tomēr savstarpējā mačā tika zaudēts „Lielvārdei”, nokrītot uz trešo pozīciju. Ceturtdaļfinālā 3. martā cēsiniekiem pirmā spēle ar „Rubeni”.

 

„Janvāris bija lielisks mēnesis mūsu komandai. Protams, spilgtākās atmiņas par spēli ar „RTU/Inspectu”, kas izdevās gan man, gan komandai kopumā,” atceras „Lekringa” florbolists Andris Rajeckis. „Iespējams, ka janvāra labākā spēlētāja balvu vairāk bija pelnījis mans brālis Mārtiņš, kurš bija ļoti rezultatīvs mačos janvārī. Mārtiņš ne tikai ir liels palīgs rezultāta veidošanā, bet arī lielisks „Lekringa” kapteinis!”

 

Regulārā čempionāta izskaņā 11. februārī „Lekrings” viesos ar 7:11 zaudēja „Lielvārdei”, palaižot to pa priekšu arī turnīra tabulā. Ja abas komandas sekmīgi pārvarēs ceturtdaļfināla slieksni, tad tās atkal gaida tikšanās pusfinālā. Šajā spēlē Andris guva piecus rezultativitātes punktus, bet neveiksmē vaino faktu, ka komanda nav bijusi labākajā sastāvā.

 

19 gadus vecais Andris Rajeckis karjeras laikā pieaugušo florbolā pārstāvējis Cēsu komandas no otrās līgas līdz pat virslīgai, taču sporta veida nodarbību aizsākumi meklējami Stalbē.

 

„Stalbē florbols ir vienīgais un līdz ar to populārākais komandu sporta veids. Deviņus gadus vecākais brālis Mārtiņš jau spēlēja florbolu Stalbes vienībā, bet pēc kāda laika tika saņemts piedāvājums no jauniešu komandas trenera par manu un mana dvīņu brāļa Jāņa iesaistīšanos florbola nodarbībās,” par pirmajiem soļiem florbolā stāsta Andris. „Florbola spēlēšana iepatikās, un tā pamazām jau nonācām līdz pat „Lekringam”.”

 

Latvijas čempionāta virslīgā Andris Rajeckis ir 18. rezultatīvākais spēlētājs. Viņš 24 spēlēs guvis 40 vārtus un 17 reizes rezultatīvi piespēlējis.

 

„Pagaidām nav nekādu šaubu, ka palikšu uzticīgs Cēsīm un tieši „Lekringam”, spriež Andris. „Nekādu piedāvājumu no citām komandām nav bijis, taču no prognozēm par tālāku nākotni atteikšos.”

 

Latvijas U-19 izlases sastāvā Rajeckis startēja 2011. gada pasaules čempionātā Vācijā, ar sešiem rezultativitātes punktiem četrās spēlēs sekmējot piektās vietas izcīnīšanu. Savukārt februāra sākumā Andris bija iekļauts Latvijas valstsvienības rindās pārbaudes mačiem ar Šveici te pat Kocēnos. Andra rēķinā divas rezultatīvas piespēles.

 

“Lielā cīņa par vietu sastāvā startam pasaules čempionātā decembrī ir vēl tikai priekšā. Lieliski apzinos, ka uz spēlēm Kocēnos izlases sastāvā nebija daudzu spēlētāju, par kuru meistarības līmeni treneriem nav šaubu,” izvērtē Andris. “Tā gados jaunākajiem spēlētājiem bija iespēja parādīt sevi no labākās puses valstsvienības treneru acu priekšā. Manuprāt, vislabāk to paveica Morics Krūmiņš.”

 

Ar spēlēm Cēsīs, Lielvārdē un Rīgā 3. martā startēs ceturtdaļfināla sērijas līdz vienas komandas trijām uzvarām.

 

“Katrā no ceturtdaļfināla pāriem par favorītiem tiek uzskatītas komandas, kas regulāro čempionātu pabeidza labāko četriniekā, taču izslēgšanas stadijas mačos daudz lielāku lomu nekā iepriekš spēlē cīņasspars, vēlme uzvarēt. Tādēļ atteikšos prognozēt pusfinālistus,” atturīgs spriedumos ir Andris Rajeckis.

 

Skaidrs, ka „Lekringam” vismaz pirmajā spēlē neklāsies viegli, jo pēdējo reizi oficiālā mačā cēsnieki piedalījās 11. februārī. Savukārt „Rubene” astotdaļfināla sērijā ar 3:0 uzveica „Talsus/Triobet”. Cīņā par vietām pusfinālā „Lekrings” un „Rubene” vispirms 3. un 4. martā spēlēs Cēsīs, bet 10. martā – Kocēnos. Nepieciešamības gadījumā sērija turpināsies 11. martā Kocēnos un 14. martā Cēsīs.

 

www.avex.lv (Tavs Audio-Video Experts)

 

Renārs Buivids

JUGLASCIEMS