ASV startēs Pasaules spēļu florbola turnīrs

08.07.2022

twg2022birmingema.png

Latvijas vīriešu florbola izlase trešdien ieradās ASV, Alabamas štata Birmingemā, kur 8. jūlijā sāksies 2022. gada Pasaules spēļu florbola turnīrs. Mūsu valstsvienība pirmo spēli aizvadīs šovakar, pulksten 17.30 (pēc Latvijas laika) tiekoties ar pasaules čempioniem zviedriem. Visu apakšgrupas spēļu tiešraidēm būs iespējams sekot Starptautiskās florbola federācijas (IFF) YouTube kanālā.

 

Latvijas delegācija Birmingemu sasniedza pēc vairāk nekā 30 ceļā pavadītām stundām. Komanda ir apmetusies Alabamas Universitātes studentu pilsētiņā, kur izveidots Pasaules spēļu atlētu ciemats. Visas turnīra spēles tiks aizvadītas "Birmingham-Jefferson Convention Complex", kur vienā no izstāžu zālēm ir ierīkota florbola arēna. Ceturtdienas rītā mūsu florbolisti galvenajā laukumā aizvadīja 45 minūšu ilgu treniņu, bet vakarā piedalījās oficiālajā spēļu atklāšanas ceremonijā jaunuzceltajā, 47 000 vietu ietilpīgajā "Protective Stadium", kas primāri kalpo kā koledžu futbola stadions.

 

Pasaules spēlēs Latvijas izlase cīnīsies A apakšgrupā, kopā ar Zviedrijas (pirmā vieta IFF pasaules rangā), Šveices (4.) un Taizemes (14.) komandām. Šodien, 8. jūlijā, mūsu florbolisti spēkosies ar titulētajiem zviedriem, 9. jūlijā ar šveiciešiem, bet 10. jūlijā ar taizemiešiem.

 

Turnīra maču laiks būs saīsināts (3x15 minūtes) un izlasēm ir atļauts pieteikt tikai 14 spēlētājus un četrus oficiālos pārstāvjus.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki sastāvā ir iekļāvis divus vārtsargus, piecus aizsardzības spēlētāji un septiņus uzbrucējus. Deviņi florbolisti ikdienā spēlē vietējā čempionātā, bet pieci pārstāv ārvalstu klubus.

 

Vislielākā pārstāvniecība ir no valsts čempionvienības - Cēsu "Lekrings" komandas - četri spēlētāji. Divi florbolisti būs no "Lielvārde/FatPipe", bet pa vienam no "Talsu NSS/Krauzers", Liepājas "Kurši" un "Ogres Vilki". Vēl pieci florbolisti spēlē Somijas augstākās un pirmās līgas komandās.

 

Latvijas izlases sastāvs:

 

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Markuss Plūdums

V

Lekrings

2.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

3.

Oskars Tūtāns

A

Lielvārde/FatPipe

4.

Jānis Ragovskis

A

Koovee (Somija)

5.

Armands Savins

A

Lielvārde/FatPipe

6.

Krišjānis Tiltiņš

U

Koovee (Somija)

7.

Toms Akmeņlauks

U

FK Kurši

8.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

9.

Pēteris Trekše

U

TPS (Somija)

10. Andris Rajeckis U Lekrings
11. Edgars Puriņš U Lekrings
12. Artūrs Jurševskis A Lekrings
13. Rolands Kovaļevskis U Koovee (Somija)
14. Jānis Salcevičs V Ogres Vilki

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Tēmu Variss

Treneris: Ingus Laiviņš

Mediķe: Baiba Feldmane

Izlases menedžere: Annija Andrejsone

 

Florbola turnīra apakšgrupas:

 

A grupa

B grupa

Zviedrija Somija
Šveice Čehija
Latvija

Kanāda

Taizeme

ASV

 

Grupu turnīra fāzē komandas izspēlēs viena apļa turnīru. Apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas 11. jūlijā aizvadīs pusfinālus, bet 12. jūlijā spēles par medaļām. Apakšgrupu trešo vietu ieguvējas 11. jūlijā savstarpējā cīņā noskaidros piektās vietas īpašnieci, bet apakšgrupu ceturto vietu ieguvējas spēkosies par septīto pozīciju.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs apakšgrupā (pēc Latvijas laika):

 

8. jūlijs, pulksten 17.30, Latvija - Zviedrija
9. jūlijs, pulksten 23.30, Latvija - Šveice
10. jūlijs, pulksten 17.30, Latvija - Taizeme

 

Spēļu tiešraides: youtube.com/iffchannel

  

Latvijas izlase šim turnīram kvalificējās ieņemot piekto pozīciju iepriekšējā pasaules čempionātā, kas aizvadītā gada decembrī notika Helsinkos. Ceļazīmes ieguva pirmo piecu vietu ieguvējas, kā arī labākās Amerikas un Āzijas-Okeānijas zonu pārstāves, kurām pievienojās rīkotājvalsts ASV.

 

Pasaules spēles ir starptautisks daudzu sporta veidu pasākums, kas pirmo reizi notika 1981. gadā, aptverot sporta veidus un sporta disciplīnas, kuras nav iekļautas Olimpisko spēļu programmā. 2022. gada spēlēs 30 oficiālajos un piecos izmēģinājuma sporta veidos sacentīsies vairāk nekā 3500 atlēti no vairāk nekā 100 valstīm. Florbolisti Pasaules spēļu ietvaros labākos noskaidros trešo reizi.

 

SF
JUGLASCIEMS