Cīņu par ceļazīmi sāksim pret ungārietēm

31.01.2019

liba_paula.jpg

Šovakar pulksten 19.00 (pēc Latvijas laika) Slovākijas pilsētā Trenčīnā Latvijas sieviešu izlase aizvadīs pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīra pirmo spēli, krustojot nūjas ar Ungārijas valstsvienību. Cīņas gaitai būs iespējams sekot līdzi tiešraidē, kas tiks nodrošināta Starptautiskās florbola federācijas YouTube kanālā: ŠEIT.

 

Latvijas sieviešu florbola izlase, kam šobrīd pieder pasaulē sestās spēcīgākās valstsvienības gods, Slovākijā ieradās vakar ar autobusu no Rīgas. Mūsu komandas sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, piecas aizsardzības spēlētājas un 13 uzbrucējas. Vislielākās pārstāvniecība ir no vienpadsmitkārtējās čempionvienības "Rubenes" (Kocēni) – piecas florbolistes. Četras spēlētājas ir no FK "Ķekava", pa divām – no vicečempioņu komandas "NND Rīga" un bronzas medaļnieču vienības "Ķekavas Bulldogs", bet viena - no Cēsu "Lekringa". Šajā izlases modelī ir ievērojams tā dēvēto leģionāru īpatsvars – ārzemju klubos spēlē sešas meitenes (Lauma Višņevska – Zviedrijā, Liene Krauja – Nīderlandē, Evelīna Garbare – Šveicē, Līga Garklāva – Norvēģijā, bet Elizabete Pavlovska un Anna Ankudinova – Somijā).

 

Eiropas valstu izlases pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā sacenšas četrās  apakšgrupās. Latvijas valstsvienība spēlēs grupā, kurā bez tās ir vēl trīs izlases – Ungārijas, Nīderlandes un Slovākijas. Lai mūsu meitenes garantēti iegūtu ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru, kas šī gada decembrī norisināsies Šveices pilsētā Neišatelē, viņām Trenčīnā jāizcīna viena no divām pirmajām vietām. Tā kā par šīs apakšgrupas favorītēm var uzskatīt latvietes un slovākietes, tad šīsdienas mačs pret ungārietēm Latvijas izlasei ir ļoti svarīgs.

 

Ungārijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionātos piedalās kopš 2001.gada, kad ierindojās 15.vietā. Šajā laikā ungārietes vēl nekad nav iekļuvušas pirmajā desmitniekā, bet augstākā vieta, ko viņas izcīnījušas, bija 12. – 2009.gadā. Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika pirms diviem gadiem, Ungārijas izlase ierindojās 18.pozīcijā. Latvijas un Ungārijas sieviešu izlases līdz šim tikušās trīs reizes. 1995.gadā Eiropas čempionāta spēlē, kas notika Šveicē, ar 4:2 uzvarēja latvietes. Jaunākajos laikos latvietes un ungārietes divas reizes spēkojās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīros. 2015.gadā Valmierā Latvijas izlase bija pārāka ar 5:1, bet 2017.gadā Madridē ungārietes tika sakautas ar 10:1. Interesanti, ka Ungārijas sieviešu izlasei kopš tā divus gadus senā mača ar latvietēm pa šo laiku nav bijis nevienas oficiālas spēles.

 

Latvijas izlase spēli pret ungārietēm sāks ar pieredzējušo vārtsardzi Laumu Višņevsku vārtos. Sākumsastāvā laukumā dosies uzbrucējas Līga Garklāva, Džeina Eglīte un Līga Vancāne, kā arī aizsardzības spēlētājas Madara Adamane un Evelīna Garbare. Cīņā mūsu meitenes vedīs komandas kapteine Elīza Elizabete Bērziņa, kurai šis amats ar lielu balsu vairākumu tika uzticēts vakar vakarā. Elīzas asistente ir Lība Daija Mikova.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Ungārijas valstsvienību

1.maiņa: Līga Garklāva (U) – Džeina Eglīte (U) – Līga Vancāne (U); Madara Adamane (A) – Evelīna Garbare (A).

2.maiņa: Simona Grāpēna (U) – Paula Matisone (U) – Laura Gaugere (U); Elizabete Pavlovska (A) – Inga Ametere (A).

3.maiņa: Paula Metāla (U) – Māra Stapkēviča (U) – Anna Ankudinova (U); Lība Daija Mikova (A) – Elīza Elizabete Bērziņa (A).

Vārtos: Lauma Višņevska.

Rezervē: Kristīne Kirilova, Kristiāna Grāvīte, Liene Krauja, Klinta Mārtiņjēkaba.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Lauma Višņevska

V

Strömsbro IF (Zviedrija)

2.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

3.

Madara Adamane

A

Rubene

4.

Laura Gaugere

A

Rubene

5.

Kristiāna Grāvīte

A

Ķekavas Bulldogs

6.

Elizabete Pavlovska

A

Rankat Ankat (Somija)

7.

Liene Krauja

A

HSK Agents (Nīderlande)

8.

Inga Ametere

U

NND Rīga

9.

Māra Stapkēviča

U

NND Rīga

10.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

11.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Bulldogs

12.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

13.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

FK Ķekava

14.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

15.

Paula Matisone

U

Rubene

16.

Simona Grāpēna

U

Rubene

17.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

18.

Līga Garklāva

U

Grei (Norvēģija)

19.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

20.

Paula Metāla

U

FK Ķekava

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS