"Valmiera" savā laukumā izmanto lielvārdiešu "bedri"

26.01.2019

valmiera_rogainis.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem piekto zaudējumu pēdējās septiņās spēlēs piedzīvojusi titulētā "Lielvārde/Fat Pipe", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 3:6 atzina "Valmieras" pārākumu. Par labāko spēlētāju valmieriešu rindās tika atzīts vārtsargs Agris Rogainis, kurš atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem.

 

"Lielvārde/Fat Pipe" vēl pērnā gada nogalē pabija līgas līderes godā, bet pēdējās sešās spēlēs bija izcīnījusi tikai piecus punktus un turnīra tabulā strauji slīd uz leju. Savukārt FBK "Valmiera" kopš sezonas sākuma izmisīgi cīnās par vietu labāko astotniekā, bet komandas kvalificēšanās izslēgšanas spēlēm kļūst arvien sarežģītāks uzdevums. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē, kas notika Lielvārdē, mājinieki izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 10:3. Šovakar Valmierā bija paredzēts revanša mačs. Jau 27.sekundē rezultātu atklāja lielvārdietis Juris Sandis Jēgers (1:0), bet viesu prieki nebija ilgi, jo līdz pirmajam pārtraukumam viņu vārtos pa golam iemeta valmierieši Daniels Urbanovičs, Ričards Eglītis, Gatis Liepiņš un Lauris Alvis Stiprais – 4:1. Otrajā trešdaļā abu komandu vārtsargi palika nepārspēti, bet pēdējā perioda sākumā  "Lielvārde/Fat Pipe" laukuma saimnieku pārsvaru samazināja līdz minimumam – 3:4. Kaut izlīdzināt rezultātu Lielvārdes florbolistiem gan neizdevās, jo atlikušajā laikā vārtus guva tikai Valmieras komandas spēlētāji, kuri varēja svinēt revanša uzvaru ar 6:3.

 

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Agri Rogaini, kurš atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem. Starp citu, pa Lielvārdes komandas vārtsarga Jāņa Salceviča cietoksni fiksēti tikai desmit metieni, no kuriem viņš neitralizējis piecus… Rezultatīvākas starp valmieriešiem ar diviem vārtu guvumiem bija Ričards Eglītis. Labākā spēlētāja balvu Lielvārdes komandā saņēma Kaspars Mudelis, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Artūrs Skadiņš. Pēc šīs uzvaras "Valmierai" turnīra tabulā ir 23 punkti un kāpiens uz 8.vietu, bet "Lielvārdei/Fat Pipe" joprojām 28 punkti un sestā pozīcija.

 

FBK "Valmiera"  – "Lielvārde/Fat Pipe" 6:3 (4:1, 0:0, 2:2)

Metienu attiecība:

11:28 (4:8, 2:9, 5:11)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera" – Ričards Eglītis 2 (2+0), Aigars Belasovs 2 (0+2), Mārtiņš Broks 1 (1+0), Lauris Alvis Stiprais 1 (1+0), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Daniels Urbanovičs 1 (1+0), Edvards Voldemārs Kažmers 1 (0+1), Arvis Kārkliņš 1 (0+1).

"Lielvārde" – Artūrs Skadiņš 2 (1+1), Juris Sandis Jēgers 1 (1+0), Kaspars Mudelis 1 (1+0), Valters Cīrulis 1 (0+1), Sandris Virsnītis 1 (0+1).


JUGLASCIEMS