"Rubenes" punkts paliek "Ogres Vilku" zobos

26.01.2019

vilki_kristers_19.jpg

Pirmajā no trim šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm sagaidīta sensācija – turnīra pastarīte "Ogres Vilki" savā laukumā uzņēma vienu no līgas favorītēm "Rubeni" (Kocēni) un līdz pat priekšpēdējai pamatlaika minūtei vēl pretendēja uz uzvaru. Kocēnieši laimīgi izglāba punktu (5:5), bet pēc tam arī svinēja uzvaru pamatlaikā ar 6:5, tiesa, ogrēnieši bija daudz priecīgāki par viņiem, jo izcīnīja pirmo punktu šajā sezonā.

 

"Ogres Vilki" ELVI florbola līgā spēlē otro sezonu, bet joprojām ir izteiktas pastarītes statusā. Šajā sezonā ogrēnieši līdz šim bija piedzīvojuši zaudējumus visās 16 spēlēs. Šodien Ogres florbolisti savā laukumā uzņēma Kocēnu "Rubeni", kas viņiem turnīra pirmajā aplī bija sagādājusi paša smagāko sagrāvi – 0:19. Skaidrs, ka kocēnieši bija ieradušies pakaļ vēl trim teju garantētiem punktiem, turklāt ogrēniešiem bija jāiztiek bez sava otrā rezultatīvākā spēlētāja Markusa Januševska, kurš izcieta vienas spēles diskvalifikāciju, taču viesi bija spiesti vilties. Rezultātu 9.minūtē atklāja kocēnietis Oskars Keišs (1:0), taču līdz pirmajam pārtraukumam laukuma saimnieki pamanījās atbildēt ar trim vārtu guvumiem – 3:1. Pa golam iemeta Rihards Zvirgzdiņš, Stefans Roberts Dimza un Elvijs Jankovskis. Divu vārtu pārsvars ogrēniešiem bija arī pēc otrās trešdaļas – 5:3. Pēdējā perioda sākumā viesi Reiņa Mirkša personā izmantoja skaitlisko vairākumu, samazinot ogrēniešu pārsvaru līdz minimumam – 4:5. Laiks ritēja, bet gūt vēl kādus vārtus "Rubenei" nekādi neizdevās. Tikai pamatlaika priekšpēdējā minūtē, kad viesi jau bija nomainījuši savu vārtsargu pret sesto laikuma spēlētāju, pēc pacietīgas izspēles vārtus gūt izdevās Ingaram Matisonam – 5:5 un papildlaiks. Arī pagarinājumā veiksme bija "Rubenes" pusē – tā 4.minūtē uzvaras vārtus guva Atis Stepāns (6:5). Kocēnu komanda no Ogres aizveda divus punktus, bet vienu, turklāt pirmo šosezon, turnīra tabulā sev ierakstīja "Ogres Vilki".

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina izšķirošo vārtu autoru Ati Stepānu, kuram šajā mačā tas bija vienīgais gols. Rezultatīvākie viņa komandā ar trim punktiem katram bija Ingars Matisons un Reinis Mirkšs, bet 2 (1+1) punkti Dāvim Zēmelim. Labākā spēlētāja balvu Ogres  komandā saņēma Kristers Januševskis, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Elvijam Jankovskim 3 (2+1) punkti. Kocēnu "Rubenei" pēc šīs uzvaras turnīrac tabulā ir 30 punktu un vieta labāko četriniekā, bet ogrēniešiem, lai arī gūts pirmais punkts, pamest savu pēdējo vietu nav pat teorētisku cerību.

 

FK "Ogres Vilki"  – "Rubene" 5:6 ET (3:1, 2:2, 0:2, 0:1)

Metienu attiecība:

22:35 (9:10, 7:11, 6:13, 0:1)

Rezultatīvākie:

FK "Ogres Vilki" – Elvijs Jankovskis 3 (2+1), Stefans Roberts Dimza 1 (1+0), Rinalds Osis 1 (1+0), Rihards Zvirgzdiņš 1 (1+0), Toms Rislings 1 (0+1), Mārtiņš Ansons 1 (0+1), Kristers Januševskis 1 (0+1), Heinrihs Siliņš 1 (0+1).

"Rubene" – Ingars Matisons 3 (2+1), Reinis Mirkšs 3 (1+2), Dāvis Zēmelis 2 (1+1), Oskars Keišs 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (1+0), Ilgvars Caune 1 (0+1), Mārcis Bērziņš `1 (0+1).


JUGLASCIEMS