Čempioni revanšējas "Lielvārdei"

08.01.2012

RTU_Firmanis_Varti.jpg

Pēdējā no četrām šodien notikušajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm tikās abas līderes – Rīgas "RTU/Inspecta" un "Lielvārde". Sīvā cīņā rīdziniekiem izdevās revanšēties par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu – 7:6, uzvaras vārtus "RTU/Inspecta" labā pamatlaika 58.minūtē guva Rihards Fīrmanis.

 

Maču, kas notika Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, abas pretinieces uzsāka bez izlūkošanas. Jau 1.minūtē "RTU/Inspecta" uzbrukuma līderim Atim Blindam radās iespēja izpildīt soda metienu, bet neveiksmīgi – viņam neizdevās pārspēt lielvārdiešu vārtsargu Igoru Ivanovu. Toties metieni no spēles labāk padevās laukuma saimniekiem, kuri pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 3:1, bet pēc otrā – ar 6:4. Pēdējā trešdaļā, pateicoties Mihaila Kostuseva un Jāņa Jansona precīzajiem raidījumiem, "Lielvārdei" izdevās izlīdzināt rezultātu – 6:6. Iespējams, ka lielvārdiešiem divu dienu laikā jau otro reizi būtu jāspēlē pagarinājums, ja ne čempionu "melnais zirdziņš" – 58.minūtē uzvaras vārtus "RTU/Inspecta" labā guva Rihards Fīrmanis, kuram tas bija pirmais gols 15 šīs sezonas spēļu laikā – 7:6. Par labāko "RTU/Inspecta" rindās tika atzīts Atis Blinds, kuram 3 (2+1) punkti. Tikpat punktu arī Ivo Preisam. Labākais starp lielvārdiešiem – Jānis Jansons, kuram arī 3 (2+1) punkti. Pēc šī zaudējuma "Lielvārde" atkāpās uz 3.vietu, garām sev palaižot arī Cēsu "Lekringu".

 

"Lielvārdes" spēlējošais treneris Jānis Jansons jau pirms spēles esot saviem audzēkņiem teicis, ka šajā mačā visu izšķirs nianses. Tā arī bija, bet diemžēl – par sliktu lielvārdiešiem. "Lielvārdes" florbolisti neesot spējuši nosegt tikai vienu pretinieku spēlētāju – četras kļūdas pret Ati Blindu, pēc kurām pretinieki guva vārtus, izšķīra šīs spēles likteni...

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 8.janvāris

"RTU/Inspecta" – "Lielvārde" 7:6 (3:1, 3:3, 1:2)

Metienu attiecība:

26:44 (9:12, 6:15, 11:17)

Rezultatīvākie:

"RTU/Inspecta" – Atis Blinds 3 (2+1), Ivo Preiss 3 (2+1), Edžus Bunka 2 (2+0), Toms Rutkis 2 (0+2), Rihards Fīrmanis 1 (1+0), Edžus Ceriņš 1 (0+1).

"Lielvārde" – Jānis Jansons 3 (2+1), Artis Savins 3 (0+3), Mihails Kostusevs 2 (2+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0), Kaspars Mudelis 1 (0+1).

 

Foto: Renārs Buivids


JUGLASCIEMS