"Lekrings" pie savas pirmās uzvaras tiek Lielvārdē

25.02.2023

lekrings_lielvarde_2023.jpg

Pie pirmās uzvaras ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērijā tikusi pašreizējā čempione "Lekrings", kas šovakar pretinieku laukumā ar 4:3 pārspēja komandu "Lielvārde/Fat Pipe", sērijā panākot 1:2. Izšķirošais vārtu guvums Artūra Jurševska kontā.

 

Lai arī lielvārdieši pēc sērijas pirmajiem diviem mačiem atradās vadībā ar 2:0, līdz šim viņiem cīņā pret "Lekringu" vislielākās problēmas bija sagādājusi spēle skaitliskajā mazākumā. Sērijas trešajā spēlē šī tendence turpinājās. Nebija pagājušas vēl ne pilnas 13 minūtes, cēsnieki jau atradās vadībā ar 2:0. Vispirms savas komandas skaitlisko vairākumu realizēja Emīls Dzalbs, bet pēc tam arī Toms Rīsmanis. Līdz pirmajam pārtraukumam mājiniekiem vienus vārtus izdevās atgūt – 1:2, gols Sanda Mihailovska kontā. 33. minūtē Cēsu komanda Olafa Zvīņa personā izmantoja jau trešo skaitlisko vairākumu – 3:1. Intriga atgriezās pēdējās trešdaļas pirmajā pusē, kad īsā laika posmā pēc Iļjas Taratutina un Kārļa Stukāna precīziem raidījumiem rezultāts atkal kļuva neizšķirts (3:3). Tomēr šoreiz pēdējais vārds piederēja cēsniekiem – 55. minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Artūrs Jurševskis, panākot 4:3. Atlikušajā laikā visi laukuma saimnieku centieni atspēlēties izrādījās veltīgi. Cēsu "Lekrings" svinēja smagi nākušu uzvaru ar 4:3, sērijā līdz četriem panākumiem rezultāts kļuva 1:2.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Markuss Plūdums, kurš atvairīja 20 no 23 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (1+2) punktiem bija Olafs Zvīnis, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Emīls Dzalbs un Toms Rīsmanis. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina vārtsargu Jāni Salceviču, kurš neitralizēja 23 no 27 pretinieku raidījumiem. Tieši pēc 24 stundām jeb rīt, 26. februārī, pulksten 19.00 abas komandas turpat Lielvārdes sporta centrā aizvadīs sērijas ceturto maču.

 

Foto: Anita Stukāne


JUGLASCIEMS