Zvirbules "bullītis" ieved "Ķekavu" finālā

25.02.2023

20230225_201413.jpg

Par Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgas otro finālisti kļuvis FK "Ķekava", kas šovakar Ulbrokā pusfinālspēlē tikai pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 pārspēja Rīgas "NND/RJTC". Izšķirošo bullīti realizēja Nora Zvirbule. Finālmačā, kas rīt notiks Lielvārdē, "Ķekava" krustos nūjas ar Kocēnu "Rubeni".

 

Ulbrokas sporta kompleksā, kur nūjas krustoja Rīgas "NND/RJTC" un FK "Ķekava", pirmajā periodā dominēja abu komandu vārtsardzes, savus cietokšņus nosargājot neskartus (0:0). Toties jau otrās trešdaļas sākumā uzgavilēja rīdzinieces, jo bumbiņa pēc Elīnas Štrausas metiena tomēr atrada vietu ķekaviešu vārtos (1:0). 27. minūtē Marta Reke panāca jau 2:0, bet ķekavietes pie pirmā vārtu guvuma tika tikai 31. minūtē, kad ar golu izcēlās Annija Dārta Dankfelde (1:2). Līdz 53. minūtei rezultāts nemainījās, bet tad īsā laika posmā vārtus guva ķekavietes Katrīna Kate Fībiga un Paula Sloģe, pirmo reizi vadībā izvirzot Ķekavas komandu (3:2). Šo sev labvēlīgo rezultātu ķekavietēm nosargāt gan neizdevās, jo 58. minūtē līdzsvaru uz rezultātu tablo atjaunoja Karīna Saidova (3:3). Pagarinājuma desmit minūtēs vārti netika gūti, savukārt pēcspēles metienu sērija tika gūti tikai vieni vārti – to izdarīja Nora Zvirbule, nodrošinot "Ķekavai" uzvaru ar 4:3 un vietu finālā, kur to jau gaidīja Kocēnu "Rubene".

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandā tika atzīta vārtsardze Kristīne Kirilova, kura spēles laikā atvairīja 35 no 38 pretinieču raidījumiem, kā arī visus sešus pēcspēles metienus. Rezultatīvākā viņas komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Annija Dārta Dankfelde. Labākās spēlētājas balvu Rīgas vienībā saņēma Karīna Saidova, kura izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Jau rīt pulksten 13.00 Lielvārdes sporta centrā "NND/RJTC" dosies cīņā pret Cēsu "Lekringu" par bronzas medaļām, bet pulksten 16.00 tiks aizvadīta spēle par čempioņu titulu, kurā "Ķekavas" pretiniece būs Kocēnu "Rubene".


JUGLASCIEMS