Svētdien Kocēnos sadalīs Jaunatnes līgas ZU18 grupas medaļas

09.02.2023

melgailis_kek_u18_2023.jpg

12. februārī Kocēnu sporta namā norisināsies Latvijas čempionāta florbolā Jaunatnes līgas ZU18 vecuma grupas finālspēles. Par valsts čempionu titulu cīnīsies "Ķekavas Bulldogs" un "Rubene/KSS" komandas, bet uz bronzu pretendēs "FS Masters/Ulbroka" un "Bauskas BJSS" jaunieši. Abus mačus tiešraidē translēs televīzijas kanāls TV4.

 

Šajā sezonā Jaunatnes līgas vecākajā grupā sacentās astoņu klubu komandas, kas aizvadīja viena apļa regulāro turnīru. Pirmajā posmā labākās sekmes bija "Ķekavas Bulldogs" un "FS Masters/Ulbroka" klubu jaunajām maiņām, kas zaudējuma rūgtumu piedzīvoja tikai vienreiz un sakrāja pa 18 punktiem. Uzvara savstarpējā spēlē pirmo vietu nodrošināja ķekaviešiem.

 

Izslēgšanas mačos, kur uzvarētāji tika noteikti divu spēļu summā, piedalījās visas astoņas vienības. Ceturtdaļfinālā "Ķekavas Bulldogs" pēc neizšķirta pirmajā spēlē izrēķinājās ar "CPSS/Lekrings" (6:6, 11:1), bet "FS Masters/Ulbroka" pēc minimālas uzvaras viesos Liepājas "Kuršus" uz atbildes cīņu nesagaidīja (4:3, 5:0 (tehniskais zaudējums)). Regulārajā turnīrā ceturto vietu ieguvusī "Lielvārde/Ogre" komanda otrajā spēlē izsēja izbraukumā iegūto četru vārtu pārsvaru un piekāpās "Bauskas BJSS" (7:3, 4:10). Neveiksmi cieta arī ar trešo numuru izliktā "Valmiera/VSS", kas principiālā duelī atzina savu novadnieku, pērnās sezonas U18 čempionu "Rubene/KSS" pārākumu (4:3, 2:5).

 

Pusfinālā ķekavieši diezgan pārliecinoši tika galā ar baušķeniekiem (7:2, 6:2), bet Kocēnu vienība ne bez grūtībām nosargāja savā laukumā iekrāto handikapu pret "FS Masters/Ulbroka" (7:2, 3:6).

 

Atšķirībā no ceturtdaļfināla un pusfināla kārtām, medaļu ieguvēji, kā ierasts, tiks noteikti vienā spēlē.

 

ZU18 grupas finālspēles Kocēnu sporta namā:

 

12. februāris

15:00 FS Masters/Ulbroka - Bauskas BJSS (Spēle par 3. vietu)
18:00 Ķekavas Bulldogs - Rubene/KSS (Fināls)

 

SF
JUGLASCIEMS