Šonedēļ noslēgsies ELVI florbola līgas vīriešiem regulārais turnīrs

09.02.2023

lielvarde_lekrings_2022.jpg

Nedēļas nogalē tiks aizvadītas pēdējās piecas spēles ELVI florbola līgas vīriešiem regulārajā turnīrā, pēc kurām noskaidrosies šīs sezonas pirmā posma spēcīgākā komanda un izslēgšanas cīņu ceturtdaļfināla pāri. Viens noslēdzošās kārtas mačs norisināsies piektdien, bet četri sestdien.

 

Uz uzvaru regulārajā turnīrā joprojām pretendē trīs vienības - FBK "Valmiera", "FS Masters/Ulbroka" un Cēsu "Lekrings", kuras tabulā šķir tikai viens punkts. Valmierieši pirmo vietu var nodrošināt jau piektdien, savā laukumā pieveicot līgas pastarīti "RTU/Rockets", savukārt ulbrociešiem un cēsniekiem, lai liegtu Valmieras klubam pirmo reizi vēsturē finišēt virslīgas tabulas pirmajā ailītē, jāuzvar pašiem un jācer uz konkurentu neveiksmēm. Trīs vadošie klubi jau ir garantējuši sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālam un nevar noslīdēt zemāk par trešo vietu. Būtisku ieguvumu sezonas turpinājumā var dot arī otrā pozīcija - tā nodrošinās mājas laukuma priekšrocības iespējamajā pusfināla sērijā. Ja kādām no līderu trio komandām beigās būs vienāds punktu skaits, labāki papildrādītāji savstarpējās spēlēs pret abām konkurentēm ir valmieriešiem, bet "Lekringam" ir priekšroka pār "FS Masters/Ulbroku".

 

Šobrīd jau ir zināms, ka vienā ceturtdaļfināla sērijā tiksies "Ķekava" un "Rubene", bet neklātienes cīņā vēl tiks noskaidrots, kura komanda ieņems ceturto vietu un iegūs sava laukuma priekšrocības. Abas vienības 19 mačos iekrājušas pa 38 punktiem, bet ķekavieši ir svinējuši panākumus abās savstarpējās spēlēs.

 

Ar salīdzinoši mierīgu prātu nedēļas nogali var gaidīt sestajā vietā esošie "Talsu NSS/Krauzers" florbolisti, kuru pozīcija tabulā mainīties vairs nevar un atliek sagaidīt ceturtdaļfināla pretinieka (3. vieta) noskaidrošanos.

 

Uz septīto vietu pretendē "Lielvārde/FatPipe" (26 punkti) un "Irlava" (24 punkti). Arī šī dueļa liktenis izšķirsies neklātienē - spēlēs Cēsīs un Irlavā. Rādītāji savstarpējās spēlēs abām komandām ir vienādi un identiska punktu skaita gadījumā izšķirošais faktors būs kopējā vārtu attiecība, kas ievērojami labāka ir lielvārdiešiem (+8 pret -13).

 

Atlikušo spēļu kalendārs:

 

10. februāris

20:00 FBK Valmiera - RTU/Rockets (Valmieras Olimpiskais centrs)

 

11. februāris

18:00 Irlava – Rubene (Irlavas sporta nams)

18:00 FS Masters/Ulbroka - Ķekava (Ulbrokas sporta komplekss)

18:00 Lekrings - Lielvārde/FatPipe (Cēsu sporta komplekss)

18:00 Talsu NSS/Krauzers – Bauska (Talsu Valsts ģimnāzija)


Maču no Cēsīm būs iespējams vērot tiešraidē LFS YouTube kanālā.

  

ELVI florbola līgas izslēgšanas spēles sāksies 17. februārī. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas ritēs līdz kādas komandas četrām uzvarām, bet medaļu ieguvēji tiks noskaidroti Superfinālā, kas 15. aprīlī notiks "Arēnā Rīga".

 

JUGLASCIEMS