"Lielvārde/FatPipe" sakauj krievus un iekļūst pusfinālā

07.10.2016

lielvarde_cinis.jpg

Vācijas pilsētā Veisenfelsā notiekošā Eurofloorball kausa izcīņas turnīra pusfinālā spēlēs Latvijas čempionvienība "Lielvārde/FatPipe", kas šodien ar 7:2 uzvarēja Krievijas klubu "FBC Spartak Moscow". Lielvārdieši ar diviem panākumiem divās spēlēs kļuva par apakšgrupas uzvarētājiem, labākā spēlētāja balvu viņu sastāvā saņēma Toms Akmeņlauks, kurš šodien izcēlās ar 2 (1+1) punktiem, lieliska spēle Atim Blindam - četri goli.

 

"Lielvārde/FatPipe" maču pret "FBC Spartak Moscow" sāka gluži kā vakar pret Vācijas čempioniem - ar diviem vārtu guvumiem, tiesa, šoreiz tas nenotika 12 sekunžu laikā. 3.minūtē pēc filigrānas Toma Akmeņlauka piespēles rezultātu atklāja Kaspars Mudelis (1:0), bet 14.minūtē jau pat Akmeņlauks maskaviešu vārtu tuvumā pārķēra bumbiņu un ieraidīja to vārtu tīklā (2:0). Tomēr krievi nav tie, kuri pēc pāris goliem padotos - 17.minūtes sākumā viņi burtiski ar masu tomēr iedabūja Jāņa Bramaņa sargātajā cietoksnī - 2:1.

 

Arī otrajā trešdaļā turpinājās sīva un ļoti līdzīga cīņa - lielvārdiešiem Atim Blindam un Sandim Migailovskim vajadzēja piecas minūtes, lai panāktu 4:1 savā labā, bet krievi pēc dažām sekundēm atbildēja ar savu vārtu guvumu - 2:4, ar tādu rezultātu noslēdzās otrais periods. Pēdējā trešdaļā "Lielvārdes/FatPipe" spēlējošais treneris Atis Blinds ātri vien guva divus vārtus, padarot pretinieku situāciju pagalam neapskaužamu - 6:2. Par lūzuma momentu varēja kļūt perioda vidus, kad lielvārdieši palika skaitliskajā mazākumā, bet šoreiz tas nāca par abu tieši viņiem - bumbiņa tika pārtverta, Mikus Valpēters ar Ati Blindu izskrēja pretuzbrukumā pret vienu aizsargu, un Blinds guva savus jau ceturtos vārtus šajā mačā - 7:2. Krievi vēl tā paša skaitliskā vairākuma laikā mainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet daudz netrūka, ka būtu zaudējuši vēl vienus vārtus, jo Toma Akmeņlauka no tālienes raidītā bumbiņa lidoja pavisam tuvu garām viņu vārtiem. Arī pēdējās desmit minūtēs turpinājās spraiga cīņa, bet krievi uz panākumu un vietu pusfinālā cerība jau bija acīmredzami zaudējuši - 7:2

 

Par labāko starp lielvārdiešiem tika atzīts Toms Akmeņlauks, kura kontā 2 (1+1) punkti, četrus golus iemeta Atis Blinds. 2 (1+1) punkti arī Kasparam Mudelim, bet Mikus Valpēters izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. "Lielvārde/FatPipe" abās apakšgrupas spēlēs izcīnīja uzvaras un tagad var gatavoties rītdienas pusfinālam, kurā mūsu florbolistu pretinieki visdrīzāk būs norvēģi.

 

"Lielvārde/FatPipe" - "FBC Spartak Moscow" - 7:2 (2:1, 2:1, 3:0)

Metienu attiecība:

28:18 (11:4, 6:4, 11:10)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/FatPipe" – Atis Blinds 4 (4+0), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Kaspars Mudelis 2 (1+1), Mikus Valpēters 2 (0+2), Sandis Mihailovskis 1 (1+0).

"FBC Spartak Moscow" - Ņikita Bruns 1 (1+0), Dmitrijs Kuračs 1 (1+0), Markuss Neimo 1 (0+1).


JUGLASCIEMS