Liepājas "Kurši" salauž "Bauskas" pretestību

28.03.2021

kursi_ervics_20.jpg

Pirmā no trim šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm notika Liepājā, kur komanda "Kurši" uzņēma turnīra pastarīti "Bausku". Liepājniekiem tikai mača otrajā pusē izdevās savu teritoriālo pārsvaru pārvērst vārtu guvumos, nodrošinot uzvaru ar 5:2. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Kristaps Ošs-Ervics, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu.

 

Gan liepājnieki, gan baušķenieki aizvadīja pirmo spēli pēc lielā pārtraukuma. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – ar precīzu metienu izcēlās liepājnieku uzbrukuma līderos Toms Akmeņlauks (1:0). Toties otrā perioda pirmajās minūtēs pat divkārt varēja uzgavilēt "Bauskas" florbolisti – pa golam iemeta Kaspars Čakāns un Rainers Bodnieks, vadībā ar 2:1 izvirzot viesus. Tomēr jau līdz otrajam pārtraukumam vadības grožus savās rokās atkal pārņēma "Kurši", kuras labā ar vārtu guvumiem izcēlās Rihards Markuss Mednis un Sandis Lēvalds (3:2). Pēdējā trešdaļa vēl divus vārtus guva liepājnieki Kristapa Oša-Ervica un Ingara Jansona personā, nodrošinot Liepājas "Kuršu" uzvaru ar 5:2.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Kristaps Ošs-Ervics, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Rezultatīvākie viņa komandā ar diviem punktiem katram bija Toms Akmeņlauks un Mārtiņš Puķīte. Labākā spēlētāja balva Bauskas komandā tika pasniegta vārtsargam Gatim Ivanānam, kurš atvairīja 23 no 27 pretinieku metieniem. Liepājas "Kurši" pēc šīs uzvaras ar 12 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 8. vietu, bet "Bauskai" joprojām tikai viens punkts un attiecīgi pēdējā pozīcija.

JUGLASCIEMS