"Pārgauja" attopas un pārspēj Igaunijas čempionus

28.10.2017

pargauja_winn.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Stalbes komanda "Pārgauja", kas šodien Kocēnu sporta namā ar 8:5 pieveica Igaunijas čempionvienību "EMU SK" (Tartu). Tiesa, viegli tas nenācās, jo vēl otrā perioda izskaņā stalbieši zaudēja ar 1:5. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 5 (3+2) punktiem bija Lauris Ābols.

 

Kocēnos notika mačs starp "Pārgauju", kam bija mājinieces statuss, un Igaunijas čempionvienību "EMU SK". Runājot par komandu sastāviem, jāuzsver, ka stalbiešu rindās pēc rokas operācijas beidzot bija atgriezies uzbrukuma līderis Gvido Lauga, toties igauņi uz spēli Latvijā bija ieradušies ar izteikti ierobežotiem spēlētāju resursiem, ELVI florbola līgas rezultatīvākais spēlētājs Pāvels Semjonovs gan bija viņu ierindā. Pirmie vārti tika gūti tikai 11. minūtē, kad rezultātu atklāja Miķelis Koknesis Roops, izvirzot "Pārgauju" vadībā ar 1:0. Turpinājumā sekoja igauņu benefice - jau pirmā perioda laikā viesi atjaunoja neizšķirtu (1:1), bet otrajā trešdaļā guva vēl četrus vārtus pēc kārtas, iegūstot ievērojamu pārsvaru - 5:1. Tikai dažas minūtes pirms otrā pārtraukuma laukuma saimniekiem Olafa Zvīņa un Oskara Baloža personā izdevās samazināt pretinieku pārsvaru - 3:5. Toties pēdējā trešdaļā "EMU SK" uzbrukuma līnija palika tukšā, kamēr Stalbes florbolisti iemeta piecus vārtus pēc kārtas (trīs no tiem - Lauris Balodis) un varēja svinēt uzvaru ar 8:5, pārtraucot piecu pēc kārtas piedzīvotu zaudējumu sēriju.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma divu vārtu autors Olafs Zvīnis, bet rezultatīvāki par viņu bija Oskars Balodis ar 3 (2+1) punktiem un Lauris Ābols ar 5 (3+2) punktiem. Labākā spēlētāja balva "EMU SK" sastāvā tika pasniegta vārtsargam Kārlim Erikam Krūsmā, kurš atvairīja 34 no 41 pretinieku metiena. Rezultatīvākais starp igauņiem ar diviem goliem bija Rolands Raja, Pāvela Semjonova kontā divas piespēles. "Pārgauja" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ar deviņiem punktiem ieņem 9. vietu, bet "EMU SK" ir 11 punktu un 7. vieta.

 

"SK Pārgauja" - "EMU SK" 8:5 (1:1, 2:4, 5:0)

Metienu attiecība:

41:22 (10:6, 14:10, 17:6)

Rezultatīvākie:

"SK Pārgauja" - Lauris Ābols 5 (3+2), Oskars Balodis 3 (2+1), Olafs Zvīnis 2 (2+0), Miķelis Koknesis Roops 1 (1+0), Kristiāns Miezītis 1 (0+1).

"EMU SK" - Rolans Raja 2 (2+0), Pāvels Semjonovs 2 (0+2), Mikko Sārivori 1 (1+0), Jakobs Pooms 1 (1+0), Arturs Okružko 1 (1+0), Pauls Padriks 1 (0+1), Aleksandrs Avtušenko 1 (0+1).


JUGLASCIEMS