Sieviešu florbola izlase gatava startam "Polish Open 2015"

10.09.2015

img_0051.jpg

Rīt Polijas pilsētā Babimostā startēs piektais starptautiskais florbola turnīrs sievietēm "Polish Open 2015". Šodien turnīra norises vietā ieradās Latvijas izlase, lai sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā trijās dienās mērotos spēkiem ar polietēm, vācietēm un norvēģietēm.

 

Latvijas sieviešu florbola izlase gatavojas startam desmitajā pasaules čempionātā, kas decembra pirmajā pusē notiks Somijas pilsētā Tamperē. Turnīrs Polijā ir viens no šīs gatavošanās posmiem, kurā tiks vērtēta valstsvienības tuvāko rezervju spēja cīnīties starptautiskā līmenī. Valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs uzsver, ka mūsu sieviešu florbola izlasi ar steigu nepieciešams atjaunināt, dodot iespēju sevi pierādīt gados pavisam jaunām spēlētājām, kurām šī būs reāla izdevība pavisam nopietni sākt pretendēt uz startu pasaules čempionātā. Astoņas no divdesmit uz Poliju atbraukušajām florbolistēm ir jaunākas par 20 gadiem, arī starp pārējām ir vairākas izlases debitantes, bet par īsti pieredzējušu var nosaukt tikai Evitu Rudzīti, kura spēlējusi piecos pasaules čempionātos.

 

Jautāts par savas komandas izredzēm turnīrā "Polish Open 2015", treneris Jurijs Fedulovs atzina, ka arī konkurentu komandas varētu nebūt optimālajā sastāvā, tāpēc spēku samēru prognozēt gandrīz vai neiespējami. To gan viņš neslēpa, ka mūsu izlase, ja reiz ir atbraukusi uz Babimostu, tad spēkus netaupīs nevienā mačā, lai kādas būtu pretinieces.

 

Šovakar Latvijas valstsvienība aizvadīja vienu stundu ilgu treniņu, vēl viens treniņš paredzēts rīt priekšpusdienā, bet jau vakarā, pulksten 20.00 (pēc Latvijas laika) mūsu meitenēm būs pirmā spēle – pret Polijas izlasi. Sestdien pulksten 17.00 nūjas tiks krustotas ar vācietēm, bet svētdienas rītā pulksten 10.00 – ar norvēģietēm.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Paula Egle

U

Rubene

2.

Ieva Priede

U

FK NND

3.

Kristīne Kirilova

V

Rīgas Lauvas

4.

Liene Krauja

A

Rīgas Lauvas

5.

Elīza Elizabete Bērziņa

U/A

FK Ķekava

6.

Monta Čēma

V

FK Ķekava

7.

Līga Akmeņkalne

A

FK Ķekava

8.

Linda Jēgere

A

LiepU

9.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

10.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Buldogs

11.

Zanda Ozoliņa

U/A

Ķekavas Bulldogs

12.

Jana Filipsone

V

FK NND

13.

Ieva Dimante

U

Krustpils

14.

Linda Lubgāne

A

Krustpils

15.

Paula Zute

U

Krustpils

16.

Elīna Drēziņa

U

FK Ķekava

17.

Evita Rudzīte

U

Rubene

18.

Monika Džigure

U

Rīgas Lauvas

19.

Linda Austruma

A/U

FK NND

20.

Kristiāna Grāvīte

A

Rīgas Lauvas

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS