Florbolistes dalību "Polish Open 2015" sāks pret mājiniecēm

11.09.2015

img_0084.jpg

Šodien pulksten 17.00 (pēc Latvijas laika) Polijas pilsētā Babimostā ar spēli starp Norvēģijas un Vācijas sieviešu florbola izlasēm sāksies piektais starptautiskais turnīrs "Polish Open 2015", bet pulksten 20.00 laukumā dosies Latvijas valstsvienība, lai mērotos spēkiem ar mājiniecēm polietēm.

 

Latvijas florbola sieviešu izlase Polijā ieradusies 17 laukuma spēlētāju un triju vārtsardžu sastāvā. Mūsu komandu droši var nosaukt par eksperimentālu, jo šoreiz līdzi nav paņemtas teju ilggadējās valstsvienības līderes, lielākā daļa no kurām spēlē Norvēģijas, Zviedrijas un Šveices klubos. Florbolistes ar pasaules čempionātu pieredzi mūsu izlasē var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, toties ļoti daudz ir jaunu spēlētāju, arī tādu, kuras valstsvienības formastērpu mugurā vilks pirmo reizi mūžā. Kā jau iepriekš izteicās mūsu izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs, turnīrs Polijā būs lieliska iespēja sevi pierādīt tām florbolistēm, kuras ļoti grib jau šī gada nogalē piedalīties pasaules čempionātā Somijā.

 

Ar šīvakara pretiniecēm polietēm Latvijas izlase tikusies ļoti daudz reižu, taču pēdējo piecu gadu laikā bijusi tikai viena oficiāla savstarpējā spēlē – 2013.gada decembrī Latvijas un Polijas valstsvienības krustoja nūjas iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika Čehijā. Toreiz ievērojami pārākas ar 9:0 bija mūsu florbolistes, bet no tagadējā sastāva Latvijas izlasē bija tikai Evita Rudzīte, Elīza Elizabete Bērziņa un Paula Egle, kā arī Inga Ametere un Monta Čēma uz rezervistu soliņa. Bērziņa šajā mačā atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

 

Trenerim Jurijam Fedulovam par Polijas tagadējo izlasi zināms tas, ka vairākas pieredzējušas florbolistes noslēgušas savu karjeru valstsvienībā, tāpēc arī pretinieču rindās būs ļoti daudz jaunu spēlētāju. Runājot par savas komandas taktiku, Fedulovs atklāja, ka pretinieces tiks sagaidītas savā laukuma pusē, cerot uz vārtu gūšanas izdevībām pretuzbrukumos. Komanda noskaņota kaujinieciski, lai arī iepriekšējie rezultāti šajā turnīrā vairs neko nenozīmē, Latvijas izlases mērķis joprojām būs tikai viens – uzvara. Jau šovakar doties iespēja doties laukumā būs visām spēlētājām, ieskaitot mūsu trīs vārtsardzes – pirmajā periodā Latvijas cietoksni sargās Jana Filipsone, bet nākamajos – Monta Čēma un Kristīne Kirilova. Par Latvijas izlases kapteini ievēlēta Elīza Elizabete Bērziņa.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Poliju:

1.maiņa: Evita Rudzīte (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Inga Ametere (U); Liene Krauja (A) – Līga Vancāne (A).

2.maiņa: Monika Džigure (U) – Ieva Priede (U) – Paula Egle (U); Kristiāna Grāvīte (A) – Linda Jēgere (A).

3.maiņa: Ieva Dimante (U) – Elīna Drēziņa (U) – Paula Zute (U); Linda Austruma (A) – Līga Akmeņkalne (A).

Vārtos: Jana Filipsone.

Rezervē: Zanda Ozoliņa, Linda Lubgāne, Kristīne Kirilova, Monta Čēma.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Paula Egle

U

Rubene

2.

Ieva Priede

U

FK NND

3.

Kristīne Kirilova

V

Rīgas Lauvas

4.

Liene Krauja

A

Rīgas Lauvas

5.

Elīza Elizabete Bērziņa

U/A

FK Ķekava

6.

Monta Čēma

V

FK Ķekava

7.

Līga Akmeņkalne

A

FK Ķekava

8.

Linda Jēgere

A

LiepU

9.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

10.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Buldogs

11.

Zanda Ozoliņa

U/A

Ķekavas Bulldogs

12.

Jana Filipsone

V

FK NND

13.

Ieva Dimante

U

Krustpils

14.

Linda Lubgāne

A

Krustpils

15.

Paula Zute

U

Krustpils

16.

Elīna Drēziņa

U

FK Ķekava

17.

Evita Rudzīte

U

Rubene

18.

Monika Džigure

U

Rīgas Lauvas

19.

Linda Austruma

A/U

FK NND

20.

Kristiāna Grāvīte

A

Rīgas Lauvas

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS