Vīriešu izlases treniņnometne aizvadīta lietderīgi

03.11.2013

izl_val.jpg

Šīs nedēļas nogalē Latvijas vīriešu florbola izlases kandidāti galvenā trenera Īro Parviainena un viņa asistentu Kristiana Bjorkstena, Arta Malkava un Ivara Čākura vadībā aizvadīja triju dienu treniņnometni Kocēnu sporta namā.

 

Kā pastāstīja Artis Malkavs, šajā nometnē piedalījās 25 florbolisti. Daži tomēr nevarēja ierasties slimības dēļ vai aizņemtības pamatdarbā. Kandidāti, kuri bija ieradušies lielāko daļu treniņu aizvadīja trenažieru un aerobikas zālē, kur ar viņiem darbojās jaunais izlases fiziskās sagatavotības treneris Ivars Čākurs. Darbībām ar nūju un bumbiņām šoreiz tika atvēlēts apmēram 30 % no visa treniņprocesa laika.

 

Malkavs uzsvēra, ka puiši šajā nometnē pastrādājuši labi – treniņi bija kvalitatīvi. Treniņnometnes laikā komandā valdīja ļoti pozitīva gaisotne, jo ir labs mikroklimats. Nometnes noslēgumā tika aizvadīta 3 x 15 minūšu draudzības spēle starp "baltajiem" un "sarkanajiem", kuras pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu – 4 pret 4. Pēcspēles metienos pārāki izrādījās "baltie", kurus vadīja Ī.Parviainens, vārtus sargāja Andis Blinds.

 

Latvijas izlase turpina gatavoties pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas no 2014.gada 28.janvārim līdz 1.februārim notiks Valmierā. Kopā ar Latvijas florbolistiem par divām ceļazīmēm uz 10.pasaules čempionātu Gēteborgā (Zviedrijā) pretendēs arī norvēģi, ungāri, itāļi un lihtenšteinieši. Pēdējā spēku pārbaude pirms kvalifikācijas turnīra varētu būt pārbaudes spēles janvāra vidu. Izlases treneri strādā pie tā, lai pretiniekos mūsu valstsvienībai sarunātu kādu Somijas vai Zviedrijas klubu.

JUGLASCIEMS