"Lielvārdei" debija Čempionvienību kausa izcīņā

02.10.2013

lielvarde_13.14.jpg

Šodien pulksten 13:00 Somijas pilsētā Tamperē Čempionvienību kausa izcīņas turnīrā debitēs vīriešu Virslīgas komanda "Lielvārde". Lielvārdiešu pretinieki būs Šveices čempioni - "UHC Alligator Malans" florbolisti.

 

Florbola klubs "Lielvārde" savas pirmās oficiālās starptautiskās spēles aizvadīja pirms gada, kad Slovākijas pilsētā Košicē piedalījās EuroFlorball kausa izcīņā. Pagājušā gada oktobrī lielvārdieši ar 6:2 uzvarēja "Florko Kosice" (Slovākija), ar 9:5 - "Slevik" (Norvēģija), bet pusfinālā tika galā ar Vācijas čempioni "UHC Weissenfels". Finālā mūsējiem vēlreiz pretī stājās Norvēģijas čempione "Slevik", kas spēles gaitā spēja izvirzīties vadībā ar 6:3, tomēr mūsējie nepadevās, pēdējā periodā lauza spēles gaitu un uzvarēja ar 9:6, kļūstot par EuroFloorball čempioniem un izcīnot tiesības piedalīties Čempionvienību kausa izcīņā.

 

Pirms mēneša, piedaloties starptautiskajā florbola turnīrā "Riga Open Cup 2013", lielvārdiešiem bija iespēja samērot savu varēšanu ar vienu Šveices Virslīgas klubiem - "UHC Uster". Lai arī šveicieši pagājušajā sezonā bija savas Virslīgas pastarīši, bet Rīgā spēlēja bez pāris saviem līderiem, mūsu vicečempionus viņi uzvarēja ar 6:2.

 

"UHC Alligator Mallans", kas Šveices Virslīgā uzvarēja pagājušajā pavasarī, arī jauno sezonu uzsākusi veiksmīgi – divās spēlēs pieci punkti un 2.vieta turnīra tabulā. Čempionāta rezultatīvākais spēlētās ir tieši mūsu šīsdienas pretinieku spēlētājs Sandro Dominioni, kurš divos mačos izcēlies ar 8 (6+2) punktiem.

 

Arī "Lielvārde" jaunajā sezonā aizvadījusi jau divas spēles, bet ar mainīgām sekmēm. Čempionāta atklāšanas spēlē lielvārdieši, lai arī uzbruka vairāk, piedzīvoja šokējošu zaudējumu mačā ar pašreizējiem čempioniem – Cēsu "Lekringa" florbolistiem (0:6). Otrajā mačā "Lielvārde" savā laukumā ar 9:3 uzvarēja Stalbes "Pārgauju", rezultatīvākais ar 4 (2:2) punktiem bija Artis Savins.

 

Lielvārdes komandas galvenais treneris Sergejs Aleksandrovs atklāja, ka šīsdienas spēli uzsāks ar diviem spēlētāju pieciniekiem. Mūsu florbolistiem tiks dots uzdevums pēc iespējas kvalitatīvāk spēlēt aizsardzībā, tajā pašā laikā neaizmirstot par pretuzbrukumu izmantošanas iespējām. Treneris uzskata, ka pārliecības par saviem spēkiem iegūšanai mūsējiem būtu ļoti svarīgi nosargāt savus vārtus neieņemtus vismaz 10 – 15 minūtēs. Tas liktu pretiniekiem sākt nervozēt, iespējams, arī kļūdīties. Skatoties, kā attīstīsies spēles scenārijs, treneris plāno sūtīt laukumā vēl vienu uzbrucēju virknējumu, aizsardzībā gan tikšot iztikts ar diviem aizsargu pāriem. Spēlētāju maiņas un vārtsargu, kurš uzsāks maču, A.Aleksandrovs nosaukšot tieši pirms spēles.

 

Komandas "Lielvārde" sastāvs: ŠEIT.

 

Spēles starp komandām "Lielvārde" un "UHC Alligator Malans" gaitai interneta TV tiešraidē varēs sekot: ŠEIT.

 

Vairāk informācijas par Čempionvienību kausa izcīņas turnīru: ŠEIT.

JUGLASCIEMS