Kuldīgā noskaidro ZZ Čempionāta pēdējās pusfinālistes

06.05.2012

zzbilde.jpg

3.maijā Kuldīgas vieglatlētikas manēžā noslēdzās pēdējais pusfināla posms lielākajās skolēnu sporta un prāta spēlēs ZZ Čempionāts 2012. Sacensību organizatori noskaidroja pēdējās 12 klases, kuras iekļuva Lielajā Finālā, kas norisināsies 26.maijā Rīgā, Esplanādē. Spraiga cīņa notika gan sacensību obligātajās disciplīnās, gan florbola laukumā, gan spēka metienos.

 

ZZ Čempionāta ietvaros jau trešo reizi kādā no pusfināla posmiem savu palīdzību skolēniem piedāvāja Latvijas sieviešu izlases spēlētāja Diāna Isjomina kopā ar vīriešu 2.līgas komanda "Kuldīga" spēlētāju un bērnu un jauniešu komandu KNSS treneri Ivo Solomahinu. Kuldīgas vieglatlētikas manēža bija piepildīta ar smiekliem un jautrību, ar dzīvesprieku un krāsainību, ko radīja skolu klašu audzēkņi ar savu enerģiju un košajiem, ekstravagantajiem tērpiem.

 

Latvijas Florbola savienība (LFS) turpina pasniegt mazas atzinības balviņas trīs stiprāko sitienu īpašniekiem meiteņu un puišu konkurencē katrā klašu vecuma grupā. Paldies Oxdog un Wooloc oficiālajam pārstāvim Latvijā Normanam Ieveniekam (NJ Florbols.LV) par doto lielisko iespēju bērniem un jauniešiem ar speciāla radara palīdzību izmērīt savu metienu spēku.

 

Florbola stūrītī ieradās gan zinātkāri bērni, gan lietpratēji šajā sporta veidā, bet neatkarīgi no prasmēm ikviens izpildīja sitienus ar spēku, kas slēpās viņos. Florbola laukums bija piepildīts ar enerģisku jauniešu spēli, kuriem florbols atņēma laika izjūtu, un vienīgi klasesbiedru vairākkārtēji saucieni lika pievērsties citām disciplīnām. "Tas ir fantastiski, ka Latvijas skolēniem jau sesto gadu pēc kārtas tiek rīkotas šādas sacensības. Skolēnos jūtams neaprakstāms prieks gan par oriģinālajām disciplīnām, gan par iespēju iepazīties ar Zelta Zivtiņas seriāla varoņiem, gan vienkārši pavadīt jautru dienu kopā ar saviem klasesbiedriem. Cerams, ka bērni un jauniešu turpinās piedalīties sportiskās aktivitātēs kopā ar klasēm un savām ģimenēm, jo sports veido veselu, fiziski un garīgi attīstītu personību," atzina LFS pārstāve Maija Zēmele.

 

Tiekamies ZZ Čempionāta Lielajā Finālā 26.maijā Rīgā, Esplanādē!

 

Spēka metienu rezultāti trīs klašu vecuma grupās

 

4.-5.klase:

91 km/h Klāvs Vīgriezis (Dzērbes pamatskola, 4.klase)

87 km/h Artūrs Štenbergs (Kuldīgas Centra vidusskola, 5.klase)

82 km/h Lauris Piziks (Saldus pamatskola, 4.klase)

 

81 km/h Lelde Mieze (Kuldīgas Centra vidusskola, 5.klase)

72 km/h Ieva Baumane (Saldus pamatskola, 4.klase)

65 km/h Benija Vīgante (Kuldīgas Centra vidusskola, 5.klase)

 

6.-8.klase:

123 km/h Matīss Puķīte (Liepājas Valsts 1.ģimnāzija, 8.klase)

115 km/h Dāvis Ivanovs (Cieceres internāta pamatskola, 8.klase)

114 km/h Mārtiņš Kažizs (Liepājas Valsts 1.ģimnāzija, 8.klase)

 

67 km/h Beāte Kepša (Kuldīgas Centra vidusskola, 8.klase)

66 km/h Rebeka Osipenko (Zirņu pamatskola)

64 km/h Iveta Radvila (Zirņu pamatskola)

 

10.-11.klase:

141 km/h Matīss Stepiņš (Saldus profesionālā vidusskola)

134 km/h Matīss Krīgers (Saldus profesionālā vidusskola)

130 km/h Artūrs Strīķis (Liepājas 5.vidusskola, 10.klase)

 

76 km/h Elīna Laugale (Saldus 2.vidusskola, 10.klase)

67 km/h Krists Susekle (Saldus 2.vidusskola, 10.klase)

66 km/h Krista Štrausa (Viļa Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzija, 11.klase)


JUGLASCIEMS