Finālā spēlēs arī Rīgas "NND/RJTC"

09.03.2024

nnd_murniece_dice_22.jpg

Šodien Tallinā tika noskaidrota arī otra komanda, kas rīt cīnīsies Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgas finālā. Par to kļuva Rīgas "NND/RJTC", kas pusfinālā ar 9:1 pieveica FK "Ķekava" florbolistes. Uzvarētāju rindās ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Anna Mūrniece.

 

Pusfināla spēlē starp komandām "NND/RJTC" (Rīga) un FK "Ķekava" rezultātu atklāja ķekavietes – 1:0, 6. minūtē vārtus guva Annija Dārta Dankfelde. Kā vēlāk izrādījās, tie šajā mačā bija ķekaviešu goda vārti. Jau pirmā perioda laikā vadībā ar 4:1 izvirzījās rīdzinieces. Trīs vārtus pēc kārtas guva Anna Mūrniece, bet vēl vienus iemeta Loreta Nemiro. Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija jau 7:1, jo pa bumbiņa Ķekavas komandas vārtos ieraidīja Nemiro, Karīna Saidova un Marta Reke. Pēdējā perioda punktu šai spēlēs ar precīziem metieniem pielika Reke un Mūrniece, nodrošinot "NND/RJTC" uzvaru ar 9:1 un tiesības spēlēt turnīra finālā, kur to jau gaida Kocēnu "Rubene".

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Annija Straupe, kura ar rezultativitāti šajā mačā neizcēlās. Rezultatīvākā ar četriem vārtu guvumiem bija Anna Mūrniece, pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Marta Reke un Elīna Dīce, bet ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Loreta Nemiro. Par labāko starp ķekavietēm atzina vienīgo vārtu autori Anniju Dārtu Dankfeldi. Rīt pulksten 14.00 turpat Igaunijas galvaspilsētā FK "Ķekava" dosies laukumā, lai ar komandu "Sparta Tallinn" cīnītos par bronzas medaļām, bet pulksten 17.00 Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubene" dalīs zeltu un sudrabu.

JUGLASCIEMS