Lisovska vārtu guvums atnes Cēsu komandai "Lekrings" bronzu

18.02.2024

lekrings3v.jpg

Par Latvijas un Igaunijas vīriešu florbola līgas pirmajiem bronzas medaļniekiem kļuvuši Cēsu komandas "Lekrings" florbolisti, kas šodien Kocēnu sporta namā tikai pagarinājuma ar 6:5 pārspēja Tallinas klubu "Sparta team Automaailm". Izšķirošais vārtu guvumus Kaspara Lisovska kontā.

 

Vakar, kad turpat Kocēnos norisinājās pusfinālspēles, Tallinas komanda ar 5:10 zaudēja "Lielvārdei/Fat Pipe". Cēsu "Lekrings" labi sāka maču pret Kocēnu "Rubeni", bet izlaida pārsvaru un galarezultātā piekāpās ar 3:4, izšķirošos vārtus ielaižot pamatlaika pēdējā minūtē. Šodien cēsniekiem un talliniešiem bija jāmērojas spēkiem savā starpā, lai noskaidrotu, kam tiks bronzas godalgas.

 

Vakar notikušajā pusfinālā Cēsu "Lekrings" sākumā izvirzījās vadībā ar 3:0, bet Tallinas "Sparta team Automaailm" nonāca zaudētājas lomā ar 0:3. Šodien mačā par 3. vietu un bronzas medaļām šī vēstures daļa atkārtojās – 16. minūtē rezultātu tablo vēstīja par to, ka cēsnieki guvuši trīs bezatbildes vārtus – 3:0. Divus golus igauņiem iemeta Edgars Puriņš, bet vienu – Pauls Erenbots. 17. minūtē talliniešiem radās iespēja izpildīt soda metienu, ko viņi perfekti izmantoja – 1:3. Otrajā trešdaļā Cēsu florbolisti piebremzēja savus uzbrukumus, bet toties tallinieši bija rezultatīvi un ne tikai panāca neizšķirtu, bet arī pārdesmit sekundes pirms otrā pārtraukuma izvirzījās vadībā ar 4:3. Pēdējā perioda sākumā Kaspars Lisovskis un Edgars Puriņš guva pa vārtiem, atkal izvirzot vadībā Cēsu komandu, bet pretinieki 47. minūtē vēlreiz atjaunoja neizšķirtu – 5:5. Līdz pamatlaika beigām abām komandām bija pietiekami daudz lielisku izdevību iemest golu, tomēr bumbiņa spītīgi izvairījās no nokļūšanas vārtos. Arī papildlaikā turpinājās samērā atklāts uzbrukuma florbols, līdz tā 10. minūtē pēc Edgara Puriņa piespēles izšķirošos vārtus guva Kaspars Lisovskis – 6:5. Kauss par 3. vietu un bronzas medaļas Cēsu komandai "Lekrings", bet Tallinas "Sparta team Automaailm" nācās samierināties ar 4. vietu.

 

Lielisku spēli uzvarētāju sastāvā aizvadīja pieredzējušais Toms Rīsmanis, kurš pamatlaikā asistēja visos piecos cēsnieku vārtu guvumos. Viņš saņēma labākā spēlētāja balvu. Ļoti rezultatīvs bija arī Edgars Puriņš, kura kontā 4 (3+1) punkti. Divus golus iemeta šī mača varonis Kaspars Lisovskis. Igaunijas kluba labā pa trim rezultativitātes punktiem guva Tanels Kasenurms un Kens Pāns, bet par labāko spēlētāju tik atzīts vārtsargs Kristens Kurvals, kurš atvairīja 22 no 28 pretinieku metieniem.

 

"Sparta team Automaailm" – "Lekrings" 5:6 ET (1:3; 3:0, 1:2; 0:1)

Metienu attiecība:

25:18 (6:8, 6:12, 4:8, 0:0)

Rezultatīvākie:

"Sparta team Automaailm" –  Tanels Kasenurms 3 (2+1), Kens Pāns 3 (1+2), Risto Heaposts 2 Stenvers Savi (0+1).

"Lekrings" – Toms Rīsmanis 5 (0+5), Edgars Puriņš 4 (3+1), Kaspars Lisovskis 2 (2+0), Pauls Erenbots 1 (1+0).

 


JUGLASCIEMS