"FBK Valmiera/Betsafe" nekvalificējas izslēgšanas spēlēm

11.02.2024

valmiera_sez_24.jpg

Latvijas un Igaunijas vīriešu florbola līgas izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies pašreizējā mūsu valsts vicečempione "FBK Valmiera/Betsafe". Tas kļuva skaidrs šodien pēc tam, kad valmierieši savā laukumā ar 5:7 piekāpās Tallinas komandai "Sparta team Automaailm". Rezultatīvākais Valmieras komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Gvido Lauga.

 

Lai saglabātu cerības uz savu dalību izslēgšanas spēļu turnīrā, "FBK Valmiera/Betsafe" regulārā turnīra pēdējā spēlē pret "Sparta team Automaailm" vajadzēja izcīnīt vismaz kādu punktu, bet, vislabāk, protams, būtu, ja valmierieši uzvarētu pamatlaikā. Tad viņiem vēl vajadzētu gaidīt, kā šodien Jogevā nospēlēs "Lielvārde/Fat Pipe", cerot uz jogeviešu panākumu. Tomēr Valmieras Olimpiskajā centrā jau pirmajā periodā savas pretenzijas uz uzvaru pieteica tallinieši, kuri guva piecus vārtus, kamēr laukuma saimnieki spēja atbildēt tikai Patrika Briežes iemesto golu – 1:5. Valmieras florbolisti balto karogu gan neizkarināja, tā vietā viņi sāka samērā veiksmīgi atspēlēties. Otrās trešdaļas laikā pa golam iemeta Gvido Lauga un Mārtiņš Broks, panākot 3:5. 49. minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts (5:5), jo īsā laika sprīdī ar vārtu guvumiem izcēlās Lauga un Arvis Kārkliņš. Tomēr atlikušajā laikā veiksmīgāk darbojās tallinieši, kas guva vēl divus vārtus un svinēja uzvaru ar 7:5.

 

Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Gvido Lauga, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Viņa komandas biedra Mārtiņa Broka kontā 2 (1+1) punkti. Par labāko Tallinas komandā atzina vārtsargu Kristenu Kurvalu, kurš 45 minūšu laikā atvairīja 12 no 15 valmieriešu metieniem. "Sparta team Automaailm" ar 18 punktiem finišēja 2. vietā, bet "FBK Valmiera/Betsafe" ar 13 punktiem atrodas 5. vietā.

JUGLASCIEMS