Latvietes kvalifikācijas kārtā spēkosies ar Japānas florbolistēm

05.12.2023

53375359349_32006bb2c2_c.jpg

6. decembrī Singapūrā ar kvalifikācijas kārtas spēlēm turpināsies pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrs. Latvijas florbolistes jau pulksten 10.00 no rīta (pēc Latvijas laika) dosies laukumā lai ļoti svarīgā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā un pasaules labāko astotniekā krustotu nūjas ar japānietēm. Spēli tiešraidē translēs TV4.

 

Mūsu meitenes šo finālturnīru sāka A apakšgrupā, kur viņām bija ļoti spēcīgas pretinieces, tāpēc viegli neklājās. Pirmajā mačā latvietes ar 1:14 piekapās pašreizējām pasaules čempionēm somietēm. Nākamajā dienā līdzvērtīgā cīņā ar 3:4 atzina norvēģiešu pārākumu, bet aizvakar ar 1:22 kapitulēja mačā spēlē pret Šveices valstsvienību. 5. decembrī mūsu izlasei bija brīvdienā.

 

Pa to laiku japānietes, kuru pretiniecēm bija daudz zemāks rangs, finālturnīru sāka ar divām uzvarām – 3:2 pār dānietēm, kā arī 8:5 pār ASV izlasi. 5. decembrī cīņā par 1.vietu apakšgrupā japānietes tikās ar Igaunijas florbolistēm. Igaunietes trīs reizes izvirzījās vadībā, bet Japānas florbolistes vienmēr spēja atspēlēties, līdz galarezultātā nosargāja sev derīgo neizšķirtu (3:3), kļūdamas par apakšgrupas uzvarētājām. Jāpiebilst, ka Japānas izlasei brīva bija čempionāta pirmā diena, bet tagad viņas spēlēs jau ceturto dienu pēc kārtas.

JUGLASCIEMS