Latvijas juniori ar 13:1 "samaļ miltos" poļus

27.04.2023

940a3157.jpg

Dānijas pilsētā Frederikshavnā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešu U19 izlasēm pie pirmā panākuma tikuši mūsu juniori, kas apakšgrupas otrajā spēlē ar 13:1 sakāva savus vienaudžus no Polijas. Ar "hat-trick" izcēlās Kārlis Stukāns, pa trim rezultativitātes punktiem arī Ralfam Polim, Markusam Dumpim un Tomam Ķeirānam, kā arī Ernestam Ronim, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs startēja vakar. Poļi pirmajā spēlē pamatīgi zaudēja pasaules čempioniem čehiem (2:18), bet latvieši kā līdzīgi ar līdzīgiem nocīnījās ar vicečempioniem somiem, piekāpjoties tikai par vienu vārtu tiesu – 2:3. Šodien abām komandām bija jātiekas savā starpā, spēles likme bija ļoti augsta, jo uzvarētāji praktiski nodrošinātu sev vietu pasaules labāko sešiniekā.

 

Jau no mača pirmajām sekundēm iniciatīvu uzņēmās Latvijas komanda, mūsu florbolisti centās pretiniekus segt pa visu laukumu. Līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida nepilnas piecas minūtes – rezultātu ar precīzu metienu atklāja Edijs Šenbergs (1:0). Spēles turpinājuma goli sekoja viens otram. Līdz 13. minūtes vidum Kārlis Stukāns guva divus vārtus, bet Bruno Beķeris un Markuss Dumpis pa vieniem, panākot 5:0. Poļu treneri veica vārtsarga maiņu, bet pēc pusminūtes jau pirmais latviešu metiens sabojāja arī otra vārtu vīra statistiku – 6:0. Gols Emīla Jančevska kontā. Pēc pirmā perioda tablo vēstīja 7:0, jo vārtus guva arī Gustavs Griezītis.

 

Otrajā trešdaļā arī mūsu komanda veica vārtsargu maiņu – Sandiju Gabrielu Siliņu nomainīja Mārcis Zanders, debitējot šajā pasaules čempionātā. Pēc otrā perioda latvieši atradās vadībā ar 11:0. Divus vārtus guva Toms Ķeirāns, bet pa vieniem – Ralfs Polis un Ernests Ronis. 49. minūtē rezultāts bija jau 13:0, jo pēdējā trešdaļā ar vārtu guvumiem izcēlās Ernests Ronis un Kārlis Stukāns. 50. minūtē bija vienīgā reize, kad šajā mačā uzgavilēt varēja arī pretinieki, jo poļiem ar atkārtotu metienu beidzot izdevās gūt vārtus. Tomēr latviešu uzvara tik un tā ir gana iespaidīga – 13:1. Pēc šī panākuma mūsu juniori turnīra tabulā pakāpās uz 2. vietu, atpaliekot tikai no Čehijas izlases.


JUGLASCIEMS