Klāt Liepājas čempionāta florbolā finālposmi

06.04.2023

1676978959_l.jpg

Sestdien, 8, aprīlī, tiks aizvadīts pirmais no diviem Liepājas čempionāta florbolā finālposmiem, kurā noskaidrosim turnīra medaļniekus un jaunos ceļojošā "Viesuļa" kausa ieguvējus.

 

Liepājas čempionāts florbolā sacensību apritē atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Šajā sezonā čempionātā piedalās septiņas komandas, kas no oktobra līdz februārim aizvadījušas divu apļu regulāro turnīru. Izslēgšanas spēļu fāzei kvalificējās sešas spēcīgākās vienības, aiz borta atstājot jaunizveidoto komandu "Kuršu vecāki".

 

Par pamatturnīra uzvarētāju kļuva "Priekule/Sērdieņi", kas kopā ar otrās vietas ieguvēju "Liepājas Karaļi" automātiski nodrošināja sev vietu pusfinālā. Tikmēr ceturtdaļfinālā "EX Leģions" ne bez intrigas divu spēļu kopsummā (12:2 un 5:5) prata apspēlēt "Durbi". Otrā pārī "Dunalka" pēc neizšķirta 5:5 pirmajām mačā, ar 4:3 izrāva uzvaru pār komandu "FK Kurši FSS", turpinot cīņu par medaļām. Arī pusfināla sērija ar "Dunalkas" dalību nelika vilties. Pirmajā spēkošanās reizē dunalcnieki ar 4:2 prata pieveikt "Priekule/Sērdieņi", bet atbildes mačā ar 3:2 uzvaru svinēja priekulnieki. Pagarinājumā komandas palika bez vārtu guvuma un finālistu liktenis izšķīrās pēcspēles metienu sērijā, kuras noslēgumā gavilēs laukumā skrēja Dunalkas florbolisti. Otrā pusfināla zarā "EX Leģions" pēc labi uzņemtā ritma ar 8:3 un 6:3 abos mačos pārspēja "Liepājas Karaļus".

 

Medaļu un kausu ieguvēju liktenis tiks izšķirts divos finālposmos, vispirms 8. un pēc tam 22. aprīlī. Šogad par bronzas godalgām spēkosies "Priekule/Sērdieņi" un "Liepājas Karaļi", savukārt par čempionāta galveno trofeju cīnīsies "EX Leģions" un "Dunalka".

 

I finālposms (08.04.2023)

Spēle par 3. vietu, 12.00, "Priekule/Sērdieņi" - "Liepājas Karaļi"

Spēle par 1. vietu, 13.15, "EX Leģions" – "Dunalka"

 

II finālposms (22.04.2023)

Spēle par 5. vietu, 15.00, "FK Kurši FSS" - "Durbe"

Spēle par 3. vietu, 16.30, "Priekule/Sērdieņi" - "Liepājas Karaļi"

Spēle par 1. vietu, 18.00, "EX Leģions" – "Dunalka"

 

Liepājas čempionātu florbolā ar Liepājas valstspilsētas atbalstu organizē Biedrība "Florbola klubs "Kurši"". Uz tikšanos Finālposmos!

 

Informāciju sagatavoja Normunds Krūmiņš,

"FK Kurši/Florbola sporta skola" direktora p.i.

JUGLASCIEMS