Latvietes pret vācietēm atspēlējas no -3 un izrauj neizšķirtu

01.02.2023

940a2757.jpg

Kocēnos notiekošā pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē Latvijas sieviešu izlase pēc otrā periodā zaudēja vācietēm ar 3:6, bet parādīja raksturu un burtiski izrāva neizšķirtu – 6:6. Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma Simona Grāpēna, kura ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākā.

 

Vācietes ļoti labi sāka maču pret latvietēm, 8. minūtē iegūstot divu vārtu pārsvaru – 2:0. Tajā pašā minūtē ar vārtu guvumu atbildēja Simona Grāpēna (1:2), bet līdz pirmajam pārtraukumam rezultāts vairs nemainījās. 24. minūtē pretinieces atjaunoja divu vārtu handikapu (3:1). Šoreiz ar vārtu guvumu atbildēja Anna Ankudinova (2:3). Līdz pārtraukuma Vācijas izlase guva vēl trīs vārtus, kamēr latvietes spēja atbildēt tikai ar vienu golu, kuru iemeta Aurēlija Zariņa (3:6). Pēdējā periodā Latvijas florbolistes beidzot pārņēma iniciatīvu un arvien bīstamāk apdraudēja pretinieču vārtus. Tas deva rezultātu spēles pēdējās deviņās minūtēs, kad divus vārtus guva Simona Grāpēna, bet vēl vienus Jūlija Rozīte, izraujot Latvijas izlasei neizšķirtu (6:6) un vienu punktu turnīra tabulā.

 

Labākās spēlētājas balvu saņēma Simona Grāpēna, kura ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākā. Jūlijas Rozītes kontā 2 (1+1) punkti, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Marta Lība Zameca. Latvietes turnīra tabulā ierakstīja vienu punktu un ar trim punktiem kļuva par tās līderi. Rīt mūsu meitenēm brīvdiena, bet parīt ļoti svarīga spēle pret Lielbritānijas izlasi.

 

Latvija – Vācija 6:6 (1:2; 2:4; 4:0)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Simona Grāpēna 4 (3+1), Jūlija Rozīte 2 (1+1), Marta Lība Zameca 2 (0+2), Aurēlija Zariņa 1 (1+0), Anna Ankudinova 1 (1+0), Laura Gaugere 1 (0+1), Evelīna Garbare 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS