Latvijas izlase pasaules čempionāta ievadā piekāpjas čehiem

05.11.2022

940a5957.jpg

Šveices pilsētā Cīrihē notiekošo pasaules čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīru ar zaudējumu Čehijas izlasei sākusi Latvijas valstsvienība. Pirmajā periodā latvieši nonāca iedzinējos ar 0:3, bet spēles turpinājumā demonstrēja atzīstamu cīņassparu, tomēr piekāpās ar 3:6. Labākā spēlētāja balvu Latvijas komandā saņēma Morics Krūmiņš.

 

Latvijas florbolistu cīņa ar čehiem mūsējiem sākās neveiksmīgi, jo jau savā pirmajā uzbrukumā pretiniekiem izdevās gūt vārtus – 1. minūtē latvieši nonāca iedzinējos ar 0:1. Pirmajā periodā mūsu florbolistiem bija pat vairākas labas iespējas no rezultātu tablo nodzēst savu nulli, taču bumbiņa spītīgi negāja pretinieku vārtos. Pa to laiku čehi iemeta vēl divus golus un pirmajā pārtraukumā devās, atrodoties komfortablā vadībā – 3:0.

 

30. minūtē pie vārtu guvuma beidzot tika arī latvieši, realizējot savu skaitlisko vairākumu. 1:3, Andra Rajecka piespēli vārtu guvumā pārvērta Klāvs Jansons. 35. minūtē pēc Arta Raituma piespēles latviešu skaitlisko vairākumu izmantoja Pēteris Trekše, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam (2:3). Pēc otrā perioda pretinieki atradās vadībā ar 4:2, jo iemeta soda metienu. Pēdējās trešdaļas pirmajā minūtē pēc Raituma piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Morics Krūmiņš – 3:4. Čehi drīz vien atbildēja ar to pašu (3:5). Trīs minūtēs pirms spēles beigām latvieši sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet pie rezultatīva metiena tomēr netika. Čehiem vienu reizi izdevās ieraidīt bumbiņu tobrīd tukšajos latviešu vārtos, sagādājot mūsu izlasei zaudējumu ar 3:6.

 

B apakšgrupas turnīra tabula

V.

Komanda

Sp.

U.

N.

Z.

V. att.

P.

1.

Zviedrija

1

1

0

0

19:4

2

2.

Čehija

1

1

0

0

6:3

2

3.

Latvija

1

0

0

1

3:6

0

4.

Vācija

1

0

0

1

4:19

0

 

Labākā spēlētāja balvu Latvijas izlasē saņēma trešo vārtu autors Morics Krūmiņš, bet rezultatīvākais ar divām piespēlēm bija komandas kapteinis Artis Raitums. Latvieši pa čehu vārtiem izdarīja 17 metienus, bet pretinieki atbildēja ar 25 raidījumiem. Mūsu valstsvienības vārtsargs Jānis Salcevičs atvairīja 19 no 24 Čehijas florbolistu metieniem.


JUGLASCIEMS