Savina metiens pagarinājuma pēdējā sekundē atnes uzvaru lielvārdiešiem

14.10.2022

lielvarde_jegers_22.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem otrajā spēlē pēc kārtas uzvaru papildlaikā izcīnīja "Lielvārde/Fat Pipe", kas šovakar savā laukumā ar 4:3 pārspēja komandu "Ķekava". Uzvaras vārtus pēdējā pagarinājuma pēdējā sekundē iemeta aizsargs Armands Savins.

 

Pirms savstarpējā mača Lielvārdes un Ķekavas komandas turnīra tabulā atradās kaimiņos. "Lielvārde/Fat Pipe" ar 11 punktiem ieņēma ceturto vietu, bet "Ķekava" ar 10 punktiem atradās piektajā pozīcijā. Lielvārdes sporta centrā pirmie uzgavilēja laukuma saimnieki – jau 5. minūtē rezultātu ar precīzu metienu atklāja Edgars Ričards Gremze – 1:0. 13. minūtē Gremze panāca jau 2:0, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – 25. minūtē viesu nulli no rezultātu tablo nodzēsa "Ķekavas" kapteinis Klāvs Janosns (1:2). Pēdējā periodā nebija aizritējušas vēl trīs pilnas minūtes, kad vadībā ar 3:2 jau atradās viesi. Pa bumbiņai mājinieku vārtos ieraidīja Ernests Ronis un Tomes Ķeirāns. Lielvārdiešus no zaudējuma pamatlaikā izglāba viņu kapteinis Juris Sandis Jēgers, kurš 48. minūtē realizēja savas komandas skaitlisko vairākumu – 3:3. Līdz pamatlaika beigām rezultāts vairs nemanījās, līdz ar to katra no komandām jau bija nopelnījusi pa punktam. Uzvarētāji bija jānoskaidro pagarinājumā, likās jau, ka būs pēcspēles metienu sērija, bet papildlaika pēdējā (!) sekundē lielvārdietis Armands Savins izdarīja metienu, bumbiņa pēc rikošeta tomēr atrada vietu "Ķekavas" vārtos. "Lielvārde/Fat Pipe" triumfēja ar 4:3 un varēja ierakstīt turnīra tabulā divus punktus, kamēr "Ķekavas" florbolistiem jāsamierinās ar vienu punktu.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts izšķirošo vārtu autors Armands Savins. Rezultatīvākie viņa komandā bija Edgars Ričards Gremze, kura kontā divi vārti, un Mariss Giņko, kurš izcēlās ar divām uzbrukumu noslēdzošām piespēlēm. Ķekavas komandā rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Toms Ķeirāns, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Kristofers Jurisons, kuram viena rezultatīva piespēle. Pēc šīs uzvaras komandai "Lielvārde/Fat Pipe" turnīra tabulā jau 13 punktu un vismaz līdz rītdienai pirmā vieta turnīra tabulā. Komandai "Ķekava" tagad 11 punktu, bet joprojām 5. vieta.

 

"Lielvārde/Fat Pipe" - "Ķekava" 4:3 ET (2:0, 0:1, 1:2, 1:0)

Metienu attiecība:

31:26 (6:4; 10:9; 12:13, 3:0)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/Fat Pipe" – Edgars Ričards Gremze 2 (2+0), Mariss Giņko 2 (0+2), Armands Savins 1 (1+0), Juris Sandis Jēgers 1 (1+0), Niks Blumfelds 1 (0+1), Iļja Taratutins 1 (0+1).

"Ķekava" – Toms Ķeirāns 2 (1+1), Klāvs Jansons 1 (1+0), Ernests Ronis 1 (1+0), Antons Žuks 1 (0+1), Kristofers Jurisons 1 (0+1).


JUGLASCIEMS