Žuka gols nodrošina "Ķekavai" otro uzvaru pēc kārtas

18.09.2022

kekava_zuks_022.jpg

ELVI florbolā līgā vīriešiem otro uzvaru pēc kārtas guvusi "Ķekava", turklāt abās spēlēs izšķirošais vārtu guvums komandas jaunpienācēja Antona Žuka kontā. Šodien ķekavieši Cēsu sporta kompleksā uz lāpstiņām nolika čempiones titula īpašnieci "Lekrings" – 7:6.

 

"Ķekava" ar divās spēlēs gūtiem diviem punktiem, kas izcīnīti pagarinājumā, šodien ieradās Cēsīs pie "Lekringa", kuras bilance līdz šim bija nevainojama – divas uzvaras divās spēlēs un seši punkti turnīra tabulā. Cēsnieki acīmredzami bija noskaņoti savu uzvaru sēriju turpināt, jo jau 2. minūtē Andris Rajeckis ar velkošo metienu vadībā ar 1:0 izvirzīja mājiniekus. Ķekavieši savu veiksmes brīdi sagaidīja trešdaļas vidū, kad uz noraidīto soliņa sēdēja uzreiz divi pretinieki. Lielo skaitlisko pārsvaru pēc lieliskas izspēles ar rezultatīvu metienu noslēdza Renāts Degins (1:1), bet pēc 20 sekundēm Toms Ķeirāns vadībā jau izvirzīja viesus – 2:1. Vēl pēc 20 sekundēm skaitlisko vairākumu ieguva "Lekrings", kura uzbrukuma līderis Andris Rajeckis, daudz nedomādams, burtiski iešāva bumbiņu zem ķekaviešu vārtu pārliktņa – 2:2. Pēc pirmā perioda minimāls pārsvars jau atkal bija mājiniekiem – 3:2. Otrajā trešdaļā laukumā dominēja "Ķekavas" florbolisti, kas guva trīs bezatbildes vārtus – 5:3. Pēdējā perioda sākumā Klāvs Jansons panāca jau 6:3, bet pēc pārdesmit sekundēm Cēsu komandas kapteinis Toms Rīsmanis vienus vārtus atguva – 4:6. 48. minūtē viesi ieguva iespēju izpildīt soda metienu, bet Jansons bumbiņu pārmeta pāri ne vien vārtsargam, bet arī vārtiem, rezultāts nemainījās. Cēsu florbolisti samērā drīz atjaunoja neizšķirtu rezultātu (6:6), pa golam iemeta Edgars Puriņš un Toms Rīsmanis. Pamatlaikā vēl atlika vairāk nekā sešas minūtes. Abas komandas uzbruka bīstami, bet lieliski darbojās vārtsargi. 70 sekundes pirms pamatlaika beigām ķekavieši ieguva skaitlisko pārsvaru. Tā izspēles laikā Kristaps Laugalis piespēlēja Antonam Žukam, kurš meta ļoti precīzi – 7:6. "Lekringam", lai kaut ko saglābtu, atlika vēl 40 sekundes, bet viesu aizsardzība nekļūdījās un "Ķekava" varēja svinēt smagi nākušu uzvaru – 7:6.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Toms Ķeirāns, kuram šajā mačā 3 (1+2) punkti. 3 (2+1) punkti Klāva Jansona kontā, ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kristaps Laugalis, bet divus golus iemeta Renāts Degins. Labākā spēlētāja balvu Cēsu komandā saņēma divu vārtu autors Toms Rīsmanis. Rezultatīvāki par viņu bija Edgars Puriņš ar 3 (2+1) punktiem un Andris Rajeckis ar 4 (2+2) punktiem. Cēsu "Lekringam" panākuma gadījumā bija iespēja kļūt par turnīra tabulas līderi, bet tagad čempioniem joprojām seši punkti un 2. vieta. Uz 4. vietu ar pieciem punktiem pakāpās "Ķekava".

 

"Lekrings" – "Ķekava" 6:7 (3:2, 0:3, 3:2)

Metienu attiecība:

31:27 (10:7; 8:11; 13:9)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" – Andris Rajeckis 4 (2+2), Edgars Puriņš 3 (2+1), Toms Rīsmanis 2 (2+0), Jānis Rajeckis 1 (0+1), Mārtiņš Muižnieks 1 (0+1).

"Ķekava" – Klāvs Jansons 3 (2+1), Toms Ķeirāns 3 (1+2), Kristaps Laugalis 3 (0+3), Renāts Degins 2 (2+0), Antons Žuks 1 (1+0), Endijs Kleistrovs 1 (1+0), Kristers Januševskis 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS