Mūsu juniores pasaules čempionātu noslēgs ar maču pret norvēģietēm

04.09.2022

940a7102.jpg

Šodien Polijas pilsētā Katovicē finišēs pasaules čempionāts florbolā sieviešu U19 izlasēm. Galvenās treneres Lindas Līces vadītās latvietes jau pulksten 11.00 (pēc Latvijas laika) dosies laukumā, lai cīņā ar savām vienaudzēm no Norvēģijas noskaidrotu, kurai no šīm komandām ir tiesības uz 7. vietu pasaulē, bet kurai nāksies samierināties ar 8. pozīciju.

 

Latvijas juniores šo turnīru līdz šim aizvadījušas nevainojami, četrās spēlēs gūstot četras uzvaras. Pirmajā mačā, kas notika 31. augustā, latvietēm pretī stājās austrālietes, kas tika sakautas ar 11:2. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīta triju vārtu autore Aurēlija Zariņa, bet rezultatīvāka par viņu bija Madlēna Rozīte, kuras kontā 4 (1+3) punkti. 3 (1+2) punkti komandas kapteinei Samantai Bērziņai, bet pa diviem vārtiem guva Emīlija Salaciete un Klinta Rovīte. 1. septembrī mūsu meitenes tikās ar austrietēm, kas tika sagrautas ar 15:2. Šajā spēlē neapturams bija Aurēlijas Zariņas un Madlēnas Rozītes duets, kas kopā guva 12 rezultativitātes punkti. Aurēlijai 7 (4+3) punkti, bet Madlēnai – 5 (3+2) punkti un labākās spēlētājas balva. Pa trim rezultativitātes punktiem Martai Drillei un Samantai Bērziņai, bet ar diviem goliem izcēlās Emīlija Salaciete.

 

2. septembrī latvietes negaidīti pārliecinoši ar 8:0 sakāva apakšgrupas otru spēcīgāko komandu – Dānijas izlasi. Perfektu maču aizvadīja vārtsardze Allana Kolosova, kura atvairīja visus 20 dāniešu metienus, kā arī izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar "hat-trick" bija Madlēna Rozīte, bet labākās spēlētājas balvu saņēma mūsu komandas aizsardzības balsts Samanta Bērziņa. Vakar, 3. septembrī, jau otro "sauso" maču pēc kārtas aizvadīja mūsu izlases vienīgā vārtsardze Allana Kolosova, kura atkal tika galā ar visiem 20 pretinieču metieniem. Latvietes ar 4:0 pieveica Vācijas izlasi, nodrošinot sev vismaz 8. vietu pasaulē un tiesības nākamajā pasaules čempionātā startēt A divīzijā. Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar trim piespēlēm bija komandas kapteine Samanta Bērziņa, bet labākās spēlētājas balvu saņēma Emīlija Salaciete, kura šajā mačā izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs

Datums

Plkst.

1. komanda

2. komanda

Rez.

31.08.

20.00

Austrālija

Latvija

2:11

01.09.

17.00

Latvija

Austrija

15:2

02.09.

17.00

Latvija

Dānija

8:0

03.09.

20.00

Vācija

Latvija

0:4

04.09.

11.00

Latvija

Norvēģija

?:?

 

Norvēģijas junioru izlase šo pasaules čempionātu sāka A divīzijā, tāpēc tās pretinieces bija krietni jaudīgākas, nekā Latvijas izlasei. Turnīra pirmajā mačā pret zviedrietēm norvēģietes piedzīvoja pamatīgu zaudējumu, zaudējot ar 1:19. Turpinājumā skandināvietes cīnījās neizšķirti ar Slovākijas juniorēm – 5:5. Apakšgrupas pēdējā spēlē Norvēģijas izlase ar 3:8 atzina Čehijas komandas pārākumu. Vakar, 3. septembrī, Norvēģijas izlase ar cīņā par vietu A divīzijā ar 19:3 sagrāva Ungārijas komandu.

 

Latvijas sieviešu U19 izlase oficiālās spēlēs ar norvēģietēm līdz šim tikusies trīs reizes. 2004. gada pasaules čempionātā, kas notika Somijas pilsētā Tamperē, rezultatīvā spēlē uzvaru ar 8:6 svinēja latvietes. Rezultatīvākā mūsu komandā ar "hat-trick" bija Kristīne Grigorjeva, 3 (2+1) punkti Edītei Bankavai, bet divus golus iemeta Aija Zelmene. 2008. gada pasaules čempionātā Polijas pilsētā Volštinā norvēģietēm izdevās revanšēties ar 4:2. Latvijas un Norvēģijas izlases tikās arī Polijas kausa izcīņas mačā, kas 2010. gadā notika tajā pašā Volštinā. Šajā spēlē norvēģietes uzvarēja ar 7:5. Latvijas izlases labā 3 (2+1) punktus sakrāja Katrīna Banka. Jau nākamajā pasaules čempionātā, kas 2010. gadā norisinājās Čehijas pilsētā Olomoucā, Norvēģijas florbolistes mūsu izlasi sagrāva ar 8:1. Goda vārtus Latvijas izlases labā guva Indra Beķere. Kopš tā laika Latvijas un Norvēģijas junioru izlašu ceļi vairs nav krustojušies.

 

Šajā pasaules čempionātā rezultatīvākās Latvijas izlases rindās ir Aurēlija Zariņa un Madlēna Rozīte. Aurēlijai 13 (9+4) punkti un turnīra otrās rezultatīvākās spēlētājas gods, bet Madlēnai 13 (7+6) punkti un 3. vieta. 11. vietā 9 (2+7) punktiem Samanta Bērziņa. Septiņus golus iemetusi Emīlija Salaciete, kura rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem 14. vietu. Pēc tam kad mūsu vārtsardze Allana Kolosova divās spēlēs pēc kārtas savos vārtos neielaida nevienu bumbiņu, viņa starp tām savām kolēģēm, kuras sargājusi savas komandas vārtus lielākajā daļā maču, kļuvusi par pārliecinošu līderi. Allana atvairījusi 59 no 63 pretinieču metieniem jeb 94,02%.

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Allana Kolosova

V

NND/RJTC

2.

Viktorija Kovaļova

A

NND/RJTC

3.

Kristiāna Biezuma

A

Ķekavas Bulldogs/NND

4.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

5.

Valērija Kurilo

A

Irlava/Tukums-Slampe

6.

Katrīna Dārta Kārkliņa

A/U

Lekrings

7.

Marta Drille

A/U

Rubene-1

8.

Evelīna Caune

A/U

Rubene-1

9.

Marta Viegliņa

U

Ķekavas Buldogs/NND

10.

Kristīne Andrējeva

U

Irlava/Tukums-Slampe

11.

Amanta Muceniece

U

Irlava/Tukums-Slampe

12.

Luīze Raseiceva

U

Lekrings

13.

Betija Raseiceva

U

Lekrings

14.

Klinta Rovīte

U

NND/RJTC

15.

Madlēna Rozīte

U

Rubene-1

16.

Jolanta Koziņeca

U

Rubene-1

17.

Elīna Sirmā

U

Rubene-1

18.

Emīlija Salaciete

U

Rubene

19.

Aurēlija Zariņa

U

Nystars (Somija)

 

Galvenā trenere: Linda Līce

Treneris: Jānis Dainis

Treneris: Jānis Inģists

Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Kristīne Kirilova

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Annija Andrejsone

JUGLASCIEMS