Juniores čempionātu sāks pret reiz jau pieveiktajām austrālietēm

31.08.2022

301991929_10159211267024075_7957283545629420722_n.jpg

Šovakar pulksten 20.00 (pēc Latvijas laika) Polijas pilsētā Katovicē mūsu valsts U19 sieviešu izlase kāps laukumā, lai aizvadītu pasaules čempionāta florbolā pirmo spēli. Latviešu pretinieces būs Austrālijas florbolistes, kuras mūsu meitenes pirms četriem gadiem sakāva ar 16:4, bet jāatceras, ka katrs mačs sākas ar rezultātu 0:0, turklāt abu komandu sastāvā tagad ir jau pavisam citas spēlētājas.

 

Galvenās treneres Lindas Līces vadītās juniores Katovicē ieradās vakar dienas vidū. Uzbrucēja Aurēlija Zariņa, kura ikdienā spēlē Somijas klubā "Nystars", izlasei pievienojās tieši pirms izbraukšanas – Rīgā. Tomēr latvietes Polijā ieradās tikai 19 spēlētāju sastāvā. Attaisnojoša iemesla dēļ iztrūkst vārtsardzes Esteres Elbretes, tādēļ jau tagad skaidrs, ka vismaz pirmajā spēlē pret Austrālijas izlasi vārtos stāsies Allana Kolosova. Trenere Līce gan vēl saglabā cerības, ka Elbrete varētu ierasties vismaz uz nākamajām spēlēm. Arī sastāvā, kas tika paziņots pirms trim nedēļām, traumu dēļ radušās korekcijas – Evelīnas Sirmās un Katrīnas Kates Fībigas vietā un pasaules čempionātu devās Marta Viegliņa un Amanta Muceniece. Vakar florbolistes turpat pie viesnīcas aizvadīja nelielu āra treniņu, bet šodien visas domas jau pievērstas gaidāmajai spēlei.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Ar iepriekšējā pasaules čempionāta pieredzi šajā izlases modelī ir piecas florbolistes - Samanta Bērziņa, Aurēlija Zariņa, Betija Raseiceva, Luīze Raseiceva un Emīlija Salaciete. Pirmās četras jau paspējušas piedalīties arī pieaugušo čempionātā. Astoņas florbolistes pārstāv Kocēnu klubu "Rubene". Pa trim spēlētājām ir no Cēsu "Lekringa", "Irlava/Tukumu-Slampes" un Rīgas "NND/RJTC", bet divas pārstāv "Ķekavas Bulldogs/NND". Somijas kluba "Nystars" spēlētāja Aurēlija Zariņa izlasei ir Rēzeknes florbola audzēkne.

 

Latvijas un Austrālijas meiteņu - junioru izlases līdz šim tikušās tikai vienu reizi – 2018. gada pasaules čempionātā, kas notika Šveicē. Latvietes guva vienu no savām pārliecinošākajām uzvarām, sakaujot pretinieces ar 16:4 (6:1, 3:2, 7:1). Rezultatīvākā Latvijas izlasē bija Jūlija Rozīte, kurai viens vārtu guvums un četras rezultatīvas piespēles. Šodien cīņā pret austrālietēm dosies Jūlijas jaunākā māsa Madlēna. Simona Grāpēna guva trīs vārtus, viņai arī viena rezultatīva piespēle. Pa četriem rezultativitātes punktiem arī Laurai Gaugerei un Lienei Leitei.

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Allana Kolosova

V

NND/RJTC

2.

Estere Elbrete

V

Rubene-1

3.

Viktorija Kovaļova

A

NND/RJTC

4.

Kristiāna Biezuma

A

Ķekavas Bulldogs/NND

5.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

6.

Valērija Kurilo

A

Irlava/Tukums-Slampe

7.

Katrīna Dārta Kārkliņa

A/U

Lekrings

8.

Marta Drille

A/U

Rubene-1

9.

Evelīna Caune

A/U

Rubene-1

10.

Marta Viegliņa

U

Ķekavas Buldogs/NND

11.

Kristīne Andrējeva

U

Irlava/Tukums-Slampe

12.

Amanta Muceniece

U

Irlava/Tukums-Slampe

13.

Luīze Raseiceva

U

Lekrings

14.

Betija Raseiceva

U

Lekrings

15.

Klinta Rovīte

U

NND/RJTC

16.

Madlēna Rozīte

U

Rubene-1

17.

Jolanta Koziņeca

U

Rubene-1

18.

Elīna Sirmā

U

Rubene-1

19.

Emīlija Salaciete

U

Rubene

20.

Aurēlija Zariņa

U

Nystars (Somija)

 

Galvenā trenere: Linda Līce

Treneris: Jānis Dainis

Treneris: Jānis Inģists

Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Kristīne Kirilova

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Annija Andrejsone

JUGLASCIEMS