Mūrnieces "hat-trick" tuvina "NND/RJTC" finālam

11.03.2023

nnd_2022_kom.jpg

Pusfināla sērijā starp "NND/RJTC"’(Rīga) un FK "Ķekava" otro uzvaru ar vienu vārtu pārsvaru (7:6) guvušas rīdzinieces, izvirzoties vadībā ar 2:0. Izšķirošais vārtu guvums Annai Mūrniecei, kura šajā mačā izcēlās ar trim goliem.

 

Pusfināla sērija starp Rīgas "NND/RJTC" un FK "Ķekava" rit daudzkārt sīvāk, nekā starp "Rubeni" un "Lekringu". Pirmajā spēlē rīdzinieces uzvarēja ar tikai vienu vārtu pārsvaru (4:3), sērijā līdz trim uzvarām pārņemot vadības grožus savās rokās (1:0). Šodien abas komandas vēlreiz krustoja nūjas galvaspilsētā. Pirmo astoņu minūšu laikā pēc Annas Mūrnieces un Martas Rekes precīzajiem raidījumiem vadībā ar 2:0 izvirzījās Rīgas florbolistes. Ķekavietes nepalika atbildi parādā, tiesa, viņu labā darbojās pretinieces, 12. minūtē neviļus ieraidot bumbiņu pašas savos vārtos (1:2). Vēl tajā pašā minūtē Anna Mūrniece atjaunoja divu vārtu handikapu (3:1), bet 18. minūtē ar rezultatīvu metienu izcēlās ķekaviete Paula Sloģe (2:3). Punktu pirmajai trešdaļai ar vārtu guvumu pielika mājiniece Elīna Dīce (4:2). Otrā perioda otrajā pusē trīs vārtus pēc kārtas guva viešņas, izvirzoties vadībā ar 5:4. Pēc otrās trešdaļas uz rezultātu tablo bija līdzsvars – 5:5. Neizšķirts (6:6) bija arī 55. minūtes sākumā, bet tad ar Savu jau trešo golu šajā mačā izcēlās Anna Mūrniece – 7:6. Kā izrādījās jau pēc dažām minūtēm, tas šajā mačā bija izšķirošais vārtu guvums. "NND/RJTC" varēja svinēt smagi nākušu uzvaru ar 7:6, bet sērijā līdz trim panākumiem rīdzinieces izvirzījušās vadībā ar 2:0.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Anna Mūrniece, kura šajā mačā iemeta trīs golus, tostarp arī izšķirošo. Viņas komandas biedrenei Elīnai Dīcei 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Par labāko starp ķekavietēm atzina Paulu Sloģi, kura ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākā savā komandā. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Paula Metāla un Annija Dārta Dankfelde. Sērijas trešā spēle notiks 19. martā pulksten 13.00 Ķekavā.

SF
JUGLASCIEMS