"Valmiera" nosmacē diskvalifikāciju novājināto "Irlavu"

25.02.2023

irlava_valmiera_2023.jpeg

Par pirmo ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālisti kļuvis FBK "Valmiera", kas šovakar, tiekoties ar "Irlavu" pretinieku laukumā, sešas minūtes pirms pamatlaika beigām vēl bija iedzinējos (6:7), bet galarezultātā svinēja uzvaru ar 10:7, sērijā triumfējot ar 4:0. Rezultatīvākais valmieriešu rindās ar 4 (3+1) punktiem bija Kevins Šmits.

 

Sērijas ceturtajā cīņā irlavniekiem nevarēja palīdzēt viņu uzbrukuma līderi Kristaps Kazlovskis un Renārs Austrums, kuri iepriekšējā mača pēdējā minūtē nopelnīja spēles sodus un tagad izcieta diskvalifikāciju. Kā izrādījās, Irlavas komandas kaujas sparu tas nemaz neietekmēja, jo faktiski viņi aizvadīja līdzvērtīgāko cīņu. 3. minūtē mača rezultātu atklāja valmierietis Ričards Eglītis (1:0), bet pirmā perioda otrajā pusē Gints Siliņš un Ričards Riekstiņš vadībā ar 2:1 jau izvirzīja laukuma saimniekus. Pēc pirmās trešdaļas rezultātu tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu (2:2), jo 20. minūtē Valmieras komandas labā vārtus guva Ričards Riba. Pēc otrā perioda vadībā ar 5:4 atradās "Irlava", vienu vārtu pārsvars mājiniekiem bija arī 55. minūtes sākumā. Irlavniekus jau atkal iegāza disciplīna, jo tajā brīdī viņiem pret pieciem valmieriešiem nācās cīnīties trijatā. Viesi šo situāciju izmantoja, atlikušajās minūtēs gūstot četrus bezatbildes vārtus. Pa golam iemeta Ričards Riba un Gvido Lauga, bet divus (abus tukšos vārtos) – Kevins Šmits, nodrošinot "Valmierai" panākumu mačā ar 10:7, kā arī triumfu sērijā ar 4:0.

 

Par labāko spēlētāju starp valmieriešiem atzina divu vārtu autoru Ričardu Ribu. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Ralfs Matīss Balodis un Gvido Lauga, 3 (1+2) punkti Arvja Kārkliņa kontā, bet rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem bija Kevins Šmits. Labākā spēlētāka balvu Irlavas komandā saņēma Emīls Krūmiņš, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti viņa komandas biedra Kristera Tiltiņa kontā. Līdz ar šo zaudējumu komandai "Irlava" sezona ir noslēgusies, bet FBK "Valmiera" var gatavoties pusfināla sērijai, kurā tās pretiniece būs "Ķekava/RB&B" vai Kocēnu "Rubene". Sērijā šobrīd vadībā ar 2:1 atrodas ķekavieši.

 

Foto: Photosbykeita


JUGLASCIEMS