Astoņi ielaisti vārti neliedz "Valmierai" uzvarēt "Irlavu"

17.02.2023

lauga_valmiera_playoff_2023.jpg

Šovakar ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra uzvarētāja FBK "Valmiera" aizvadīja pirmo izslēgšanas spēli, savā laukumā uzņemot komandu "Irlava". Lai arī valmieriešu aizsardzība kapitulēja veselas septiņas reizes, tas viņiem neliedz svinēt samērā komfortablu uzvaru ar 11:8, sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1:0. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 5 (3+2) bija Gvido Lauga.

 

Regulārā turnīra uzvarētāja "Valmiera" ceturtdaļfināla sērijā spēkojas ar 8. vietas īpašnieci "Irlavu". Tomēr skaidrs, ka izslēgšanas spēlēs vāju komandu nav, turklāt šosezon vienu no tikai četriem zaudējumiem valmieriešiem sagādāja tieši irlavnieki. Sērijas pirmās spēles rezultātu 3. minūtē atklāja Irlavas komanda Kristera Tiltiņa personā (1:0), bet 13. minūtē Renārs Austrums panāca jau 2:0. Tālāk attīstīt savu panākumu valmierieši viesiem vairs neļāva – līdz pirmā perioda beigām Mārtiņš Broks ar diviem goliem, bet Kevins Šmits ar vienu vadībā ar 3:2 jau izvirzīja mājiniekus. Otrās trešdaļas laikā valmierieši savu pārsvaru palielināja līdz trim vārtiem (6:3), bet pēdējā periodā, kas bija ļoti rezultatīva, FBK "Valmiera" šo handikapu nosargāja, svinot uzvaru ar 11:8 un sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

 

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 5 (3+2) punktiem bija Gvido Lauga, kurš arī saņēma labākā spēlētāja balvu. Viņa komandas biedram Kevinam Šmitam 4 (2+2) punkti, 3 (2+1) punkti Mārtiņam Brokam, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Pāvels Semjonovs un Matīss Salmiņš. Par labāko starp irlavniekiem atzina vārtsargu Alvi Salu, kurš 15 minūšu laikā atvairīja astoņus no 11 metieniem. Viņa komandas biedrs Kristaps Kazlovskis izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Renārs Austrums, Kristers Tiltiņš un Emīls Krūmiņš. Svētdien, 19. februārī, pulksten 18.00 abas komandas turpat Valmieras Olimpiskajās centrā aizvadīs sērijas otro spēli.


JUGLASCIEMS