"Ķekava" pamatīgi sakauj pastarīti "RTU/Rockets"

04.10.2022

kekava_markuss.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem pirmā spēle oktobrī norisinājās Ķekavā, kur pie tobrīd astoto vietu ieņemošās "Ķekavas" viesojās turnīra tabulas pastarīte "RTU/Rockets" (Rīga). Šīs sezona visā līgā pārliecinošāko uzvaru guva ķekaviešu, kas savus viesus sagrāva ar 14:2. Pa četriem rezultativitātes punktiem laukuma saimnieku labā sakrāja Ernests Ronis un Klāvs Jansons.

 

"Ķekavai" pirms šīvakara spēles turnīra tabulā bija pieci punkti, bet Rīgas "RTU/Rockets" varēja palepoties ar tikai vienu punktu, kas neļāva atrasties augstāk par pēdējo pozīciju. Spēles rezultāts neizšķirts noturējās nedaudz vairāk kā sešas minūtēs, līdz savu nulli no tablo nodzēsa Ķekavas florbolisti Endija Umberta Barrusa personā – 1:0. Līdz pirmajam pārtraukuma laukuma saimnieki bija izvirzīzjušies vadībā ar 4:0, pa golam arī Raivo Simsona, Reiņa Melgaiļa un Ernesta Roņa kontā. Pēc otrās trešdaļas rezultātu tablo jau vēstīja par rīdzinieku sagrāvi – 9:0. Interesanti, ka pirmo 40 minūšu laikā ar rezultativitāti neizcēlās ķekaviešu bombardieris Klāvs Jansons, kurš minūti pirms otrā pārtraukuma tika sodīts ar noraidījumu uz divām minūtēm par protestēšanu un nesportisku uzvedību. Pēdējā periodā Jansons savas iespējas izmantoja ļoti pilnvērtīgi, gūstot divus vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Tiesa, arī viesi atbildi parādā nepalika, pa bumbiņai mājinieku vārtos ieraidīja Rainers Grīslītis un Artūrs Jansons. Galarezultātā "Ķekava" varēja būt gandarīta par jaunās sezonas pašu iespaidīgāko uzvaru visā ELVI florbola līgā – 14:2.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Ernests Ronis, kura kontā "hat-trick" un viena rezultatīva piespēle. Rezultatīvs ar 4 (2+2) punktiem bija arī Klāvs Jansons, 3 (2+1) Reinim Melgailim, divus golus iemeta Endijs Umberts Barruss, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Ralfs Orste, Kristers Januševskis un Endijs Kleistrovs. Par labāko starp rīdziniekiem atzina otro vārtu autoru Artūru Jansonu. Par Ķekavas komandas nospiedošo pārsvaru liecina pa vārtiem izdarīto metienu daudzums – mājinieki meta 51 reizi, kamēr viesi tikai 20. "Ķekava" pēc šīs uzvaras ar astoņiem punktiem pakāpās uz trešo vietu turnīra tabulā, bet "RTU/Rockets" joprojām tikai viens punkts un attiecīgi pēdējā pozīcija.

 

"Ķekava" – "RTU/Rockets" 14:2 (4:0, 5:0, 5:2)

Metienu attiecība:

51:20 (18:5; 18:6; 15:9)

Rezultatīvākie:

"Ķekava" – Ernests Ronis 4 (3+1), Klāvs Jansons 4 (2+2), Reinis Melgailis 3 (2+1), Endijs Umberts Barruss 2 (2+0), Ralfs Orste 2 (1+1), Kristers Januševskis 2 (1+1), Endijs Kleistrovs 2 (1+1), Renāts Degins 2 (0+2), Ralfs Sirmelis 2 (0+2), Raivo Simsons 1 (1+0), Markuss Januševskis 1 (1+0), Toms Gredzens 1 (0+1).

"RTU/Rockets" – Rainers Grīslītis 1 (1+0), Artūrs Jansons 1 (1+0), Kirils Namļinskis 1 (0+1), Imants Lastovskis 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS