"BeActive Pludmales spēlēs" Ventspilī - florbola aktivitātes jūras krastā

18.07.2022

pludmalessples2022w.png

23. un 24. jūlijā, Ventspilī norisināsies vasaras sportiskākais tautas sporta pasākums - "BeActive Pludmales spēles". Vairāk nekā 30 sporta veidu vidū ir iekļauts arī pludmales florbols (3x3) gan smiltīs, gan ūdenī. Visiem interesentiem būs iespēja izmēģināt savus spēkus arī citās florbola disciplīnās. Visas aktivitātes būs bez maksas.

 

Florbola turnīrs notiks Ventspils pludmalē, pie Dienvidu mola. Komandu pieteikumi 3x3 turnīram jāiesūta elektroniski (pieteikumi@floorball.lv), brīvā formā, norādot komandas nosaukumu un dalībniekus, līdz piektdienai, 22. jūlijam, pulksten 17.00. Iesaistīties citās florbola aktivitātēs būs iespējams bez iepriekšējas pieteikšanās.

 

"BeActive Pludmales spēļu" ietvaros plānotās florbola aktivitātes:

 

- Florbola sacensības 3:3 uz diviem laukumiem smiltīs, krasta mitrajā daļā
- Florbola sacensības 3:3 uz viena laukuma jūrā, ūdenī
- Individuāla aktivitāte metiena ātruma noteikšanai
- Individuāla aktivitāte metiena precizitātes noteikšanai
- Individuāla aktivitāte florbola bumbiņas driblēšanai
- Individuāla aktivitāte piespēļu pārvaldīšanai
- Florbola spēles aktivitāte pirmskolas vecuma bērniem atsevišķā, norobežotā vietā jūras krasta mitrajā daļā

 

"BeActive Pludmales spēļu" programma: http://pludmalesspeles.lv

 

Sporta spēļu modelis izveidots Erasmus+ projekta ietvaros, Latvijas Sporta federāciju padomei sadarbojoties ar citām Eiropas valstu un starptautiskām sporta organizācijām. BeActive Pludmales spēles radītas, lai meklētu jaunus veidus, kā cilvēkus, neatkarīgi no vecuma, veselības iespējām, fiziskās sagatavotības vai prasmēm, piesaistīt aktīvam dzīvesveidam pludmalēs – dabiskajās un arī mākslīgi veidotajās, piemēram, pilsētvidē. Pludmales sporta spēlēs šogad Ventspilī ieradīsies arī ģimenes un sporta organizāciju pārstāvji no teju desmit citām Eiropas valstīm, lai nākotnē pludmales sporta kustību paplašinātu arī savās zemēs.

 

"BeActive Pludmales spēles" pirmoreiz notika 2019. gadā divās valstīs – augustā pilsētas pludmalēs Ķīpsalā un Lucavsalā Rīgā, Latvijā piedalījās ap 4000 dalībnieku, bet septembrī sporta spēles notika Portimao dabiskajās pludmalēs, Portugālē.

 

SF
JUGLASCIEMS