Latvijas izlasei turnīra noslēgumā spēle ar pasaules vicečempioniem somiem

28.05.2022

940a2865.jpg

Šodien Valmierā un Kocēnos noslēgsies pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīri. Latvijas vīriešu izlase, kurai ceļazīme uz čempionāta finālturnīru Šveicē jau kabatā, šovakar pulksten 18.15 Valmieras Olimpiskajā centrā krustos nūjas ar pasaules vicečempioniem somiem, kurus oficiālās spēlēs mūsējiem vēl nav izdevies pieveikt.

 

Latvijas izlase B apakšgrupā spēlēja nevainojami, trijās spēlēs izcīnot trīs uzvaras. Latvieši ar 22:0 sakāva Ukrainas komandu, spraigā cīņā ar 7:5 pārspēja Dānijas valstsvienību, kā arī ar 9:3 pieveica Islandes izlasi. Arī somiem A apakšgrupā ir perfekta bilance - 24:1 pret Lielbritānijas izlasi, 7:2 pret Igaunijas valstsvienību, 12:0 pret Nīderlandes vienību.

 

Līdz šim Latvijas un Somijas vīriešu izlases aizvadījušas 14 savstarpējas spēles, kurām ralstūrīgs tas, ka vienmēr uzvarējuši somi. Pēdējā abu valstsvienību tikšanās bija pirms pusgada – Helsinkos notikušajā pasaules čempionātā, kurā gandrīz pusi mača latvieši pret titulētajiem mājiniekiem cīnījās kā līdzīgi ar līdzīgiem, bet galarezultātā piekāpās ar 2:7. Šīsdienas spēles rezultāts nedos iespēju kādai no komandām saņemt medaļas un kausu par pirmo vietu, bet mūsu florbolistiem tā būs lieliska iespēja pārbaudīt savus spēkus mačā pret pasaules vicečempioniem, pirms jūlija sākumā doties uz Pasaules spēlēm, kas notiks ASV pilsētā Birmingemā.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki sastāvā ir iekļāvis divus vārtsargus, sešus aizsargus un deviņus uzbrucējus. Divpadsmit florbolisti ikdienā spēlē vietējā čempionātā, bet pieci pārstāv ārvalstu klubus Somijā un Šveicē.

 

Latvijas izlases sastāvs:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Markuss Plūdums

V

Lekrings

2.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

3.

Oskars Tūtāns

A

Lielvārde/FatPipe

4.

Daniels Jānis Anis

U

UHC Uster (Šveice)

5.

Jānis Ragovskis

A

Koovee (Somija)

6.

Armands Savins

A

Lielvārde/FatPipe

7.

Krišjānis Tiltiņš

U

Lekrings

8.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

9.

Toms Akmeņlauks

U

FK Kurši

10.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

11.

Pēteris Trekše

U

TPS (Somija)

12. Andris Rajeckis U Lekrings
13. Edgars Puriņš U Lekrings
14. Artūrs Jurševskis A Lekrings

15.

Gustavs Griezītis

A

FK Kurši

16. Rolands Kovaļevskis U Koovee (Somija)
17. Jānis Salcevičs V Ogres Vilki

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneri: Tēmu Variss, Ingus Laiviņš

 

Dienas biļetes uz EUR 1 turnīru Valmierā ir iespējams iegādāties tikai tiešsaistē - www.bezrindas.lv. Ieeja uz EUR 2 turnīra spēlēm Kocēnos ir bez maksas.

JUGLASCIEMS