"Ogres Vilki" papildlaikā izcīna vīriešu 1. līgas zeltu

09.04.2022

940a0806.jpg

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas čempioni klubu grupā kļuvusi komanda "Ogres Vilki", kas šovakar Lielvārdē tikai pagarinājumā spēja pieveikt "Kuldīgu/KNSS" - 5:4. Zelta vārtus pagarinājuma 6. minūtē guva Stefans Roberts Dimza. Kuldīdzniekiem šoreiz jāsamierinās ar vicečempionu godu.

 

Šosezon regulārajā turnīrā "Ogres Vilki" un "Kuldīga/KNSS" bija tikusies divas reizes, abos mačos uzvaru svinēja ogrēnieši (6:3 un 7:5). Tas gan neko nenozīmēja, jo spēlei par zelta medaļām un čempionu kausu ir pavisam citas likmes un raksturs. Kuldīgas florbolisti to uzskatāmi nodemonstrēja jau pirmajā periodā, izvirzoties vadībā ar 2:0. Abi goli tika iemesti 9. minūtē ar 28 sekunžu starpību, ar precīziem raidījumiem izcēlās Linards Vimbsons un Niklāvs Ērcītis. Otrajā trešdaļā Ogres komandai vajadzēja nedaudz vairāk par desmit minūtēm, lai atjaunotu neizšķirtu rezultātu – 2:2. Golus iemeta Patriks Cinītis un Toms Rislings. 39. minūtē vēlreiz vadībā izvirzījās "Kuldīga/KNSS" – 3:2, vārtu guvums Gvido Daniela Bondarenko kontā. Pēdējā perioda vidū rezultatīvi darbojās ogrēnieši. 50. minūtē Stefans Roberts Dimza izmantoja savas komandas skaitlisko vairākumu (3:3), bet 54. minūtē Rihards Dainis pirmo reizi vadībā izvirzīja "Ogres Vilkus" – 4:3. Varēja jau domāt, ka ogrēnieši savu minimālo pārsvaru nosargās, bet tieši 30 sekundes pirms pamatlaika beigām kuldīdznieki, kas tobrīd savu vārtsargu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju, prata atjaunot neizšķirtu – 4:4. Gols Ingmāra Lapčinska kontā.

 

Pagarinājums ritēja ar nelielu Ogres florbolistu pārsvaru, kas galu galā rezultējās vārtu guvumā. Pagarinājuma 6. minūtē pēc Edgara Birkenfelda piespēles "zelta" bumbiņu Kuldīgas komandas vārtos ietrieca Stefans Roberts Dimza – 5:4. "Ogres Vilki" izcīnīja ne vien pirmo vietu, zelta medaļas un čempionu kausu, bet arī tiesības piedalīties Superfinālā, kas 15. aprīlī notiks "Arēnā Rīga". Komandai "Kuldīga/KNSS" otrā vieta un sudraba medaļas.


SF
JUGLASCIEMS