Tikai sērijas septītajā mačā talsenieki nolauž "Ķekavu"

23.03.2022

talsi_21_go.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērijā starp komandām "Talsu NSS/Krauzers" un "Ķekava" pusfinālistes noskaidrošanai bija vajadzīgs maksimālais spēļu skaits. Šovakar septītajā mačā, kas notika Talsos, ar 6:2 uzvarēja laukuma saimnieki, ķekaviešus aizsūtot starpsezonu brīvdienās (sērijā – 4:3). Divus vārtus talsenieku labā guva Mariss Bergmanis. Pašreizējās vicečempiones "Talsu NSS/Krauzers" pretiniece pusfinālā būs regulārā turnīra uzvarētāja "Lekrings" (Cēsis).

 

Ceturtdaļfināla duelis starp "Talsu NSS/Krauzers", kas regulārajā turnīrā ierindojās 4. vietā, un "Ķekavu", kas ieņēma 5. vietu, izvērtās ļoti aizraujošs. Sēriju ar uzvaru (6:3) sāka Talsu florbolisti, jau nākamajā mačā ķekavieši revanšējās – 7:5. Arī divās nākamajās spēlēs uzvaras tika dalītas uz pusēm – 8:4 un 6:4. 5. spēlē, kas notika Talsos, mājinieki bija pārāki ar 9:4, bet sestajā mačā ķekavieši savā laukumā revanšējās ar 8:4. Šovakar Talsos tika aizvadīta sērijas septītā spēle, kurā izšķīrās tas, kura no šīm divām komandām iekļūs pusfinālā.

 

Izšķirošā mača rezultātu 11. minūtē ar precīzu metienu atklāja talsenieks Toms Bitmanis, Kurš realizēja savas komandas skaitlisko vairākumu – 1:0. Viņa komandas biedrs Valters Kalnietis 19. minūtē panāca jau 2:0. Ļoti sekmīgas Talsu komandai bija otrās trešdaļas pirmās 12 minūtes, kuru laikā mājinieki guva vēl trīs bezatbildes vārtus – 5:0. Pa bumbiņai viesu vārtos ieraidīja Andrejs Šķerbergs, Mariss Bergmanis un Andris Blumbahs. Tikai 33. minūtē savus pirmos vārtus šajā mačā guva ķekavieši Markusa Januševska personā – 1:5. Pēdējā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – uz ķekavieša Klāva Jansona golu ar precīzu metienu atbildēja talsenieks Mariss Bergmanis. Laimīgu uzvaru ar 6:2 svinēja "Talsu NSS/Krauzers", ceturtdaļfināla sērijā triumfējot ar 4:3.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma divu vārtu autors Mariss Bergmanis. Pa 2 (1+1) punktiem viņa komandas biedriem Tomam Bitmanim, Valteram Kalnietim un Andrim Blumbaham. Par labāko starp ķekaviešiem tika atzīts Kārlis Degins, kurš šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Klāvs Jansons. Pusfinālā komandu "Talsu NSS/Krauzers" jau gaidīja Cēsu "Lekrings". Arī šī sērija turpināsies līdz vienas komandas četrām uzvarām, pirmais mačs paredzēts jau sestdien, 26. martā, spēle notiks cēsnieku laukumā.

 

"Talsu NSS/Krauzers" - "Ķekava" 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)

Metienu attiecība:

29:29 (6:8; 13:12, 10:9)

Rezultatīvākie:

"Talsu NSS/Krauzers" – Mariss Bergmanis 2 (2+0), Toms Bitmanis 2 (1+1), Valters Kalnietis 2 (1+1), Andris Blumbahs 2 (1+1), Andrejs Šķerbergs 1 (1+0), Artis Raitums 1 (0+1), Dilans Kronentāls 1 (0+1)

"Ķekava" – Klāvs Jansons 2 (1+1), Markuss Januševskis 1 (1+0), Kristaps Laugalis 1 (0+1).

JUGLASCIEMS