"Rubene" liedz "Lekringam" sasniegt velna duci

29.01.2022

rubene2021.jpg

Šovakar Cēsu sporta kompleksā norisinājās ELVI florbola līgas vīriešiem spēle, kurā tika pārtraukta šīs sezonas garākā uzvaru sērija. Kocēnu "Rubene" ar 6:5 pārspēja vietējo komandu "Lekrings", liedzot cēsniekiem tikt pie 13. panākuma pēc kārtas. Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Roberts Trepšs, kurš atvairīja 28 no 33 pretinieku metieniem.

 

Cēsu "Lekrings" līdz šim vakaram bija izcīnījusi 12 uzvaras pēc kārtas un nostiprinājusies turnīra tabulas pirmajā pozīcijā. Ar "Rubeni" cēsnieki šajā sezonā nūjas krustojuši vēl nebija, pirmais abu vienību duelis norisinājās šovakar Cēsīs. Pirmo periodu veiksmīgāk aizvadīja viesi – rezultātu jau 22. sekundē ar precīzu metienu atklāja Matīss Celms (1:0), bet 6. minūtē Juris Zilberts panāca 2:0. Otrās trešdaļas pirmajā pusē pēc cēsnieku Miķeļa Kokneša Roopa un Jorena Malkava raidījumiem rezultāts kļuva neizšķirts – 2:2. Toties 31. minūtē 36 sekunžu laikā kocēnieši divas reizes izmantoja savu skaitlisko vairākumu, atgūstot divu vārtu pārsvaru – 4:2. 56. minūtē viesu komanda iemeta golu, kad spēlēja skaitliskajā mazākumā, panākot pat triju vārtu handikapu (6:3). Atlikušajā laikā mājinieki rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, bet laimīgu uzvaru ar 6:5 nosargāja "Rubene".

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma vārtsargs Roberts Trepšs, kurš tika galā ar 28 no 33 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedri Matīss Celms un Mārtiņš Muižnieks guva pa diviem vārtiem, 2 (1+1) punkti Jura Zilberta kontā. Par labāko spēlētāju Cēsu komandā atzina Paulu Erenbotu, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Olafs Zvīnis un Emīls Dzalbs. Kocēnu "Rubene" pēc šīs uzvaras ar 36 punktiem pakāpās uz 2. vietu turnīra tabulā, bet Cēsu "Lekringam" joprojām 41 punkts un pārliecinoša līderes pozīcija.

JUGLASCIEMS