Labdarības projektā "Sports vieno" bērnunamam dāvina inventāru

11.01.2022

teika.jpeg

7. janvārī florbola klubs "NND" viesojās valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiālē "Teika", lai bērniem dāvinātu florbola inventāru. Pasākums notika biedrības "Taureņa efekts" projekta "Sports vieno" ietvaros. Florbola inventāru pasniedza FK "NND" trenere Santa Muceniece. Trenere pastāstīja par to, kā norisinās florbola treniņi un vadīja aktivitāti, radot bērnos interesi nodarboties ar sportu un izaicināt sevi nākotnē.

 

"Sirds silts gandarījums pārņēma mani, strādājot ar šiem bērniem un redzot viņu ieinteresētību florbola procesā," saka S.Muceniece "pasākums izvērtās atraktīvs un bērni bija atvērti uzzināt vairāk par florbolu. Ziedotais inventārs būs labs dzinējspēks, lai bērni savu ikdienu padarītu aktīvāku un sportu virzītu kā neatņemamu dzīves sastāvdaļu!"


Tāpat valsts sociālās aprūpes centra "Rīga", filiāles "Teika" vadītāja Kristīne Besedina atzinīgi vērtē projektu "Sports vieno", paužot: "Paldies biedrībai "Taureņa efekts" un florbola komandai "NND" par veltīto laiku un jauno inventāru! Sportiskais pasākums izdevās un bērni patiesi guva baudu no kopā pavadītā laika."


Biedrības "Taureņa efekts" projekts "Sports vieno" palīdz bērniem un jauniešiem no bērnu aprūpes namiem attīstīt un sasniegt jaunus mērķus, radot interesi par dažādām jomām. Šī projekta ietvaros tiek organizētas dažādas aktivitātes, iepazīstinot ar sporta ikdienu, kur caur interesantiem pasākumiem, treniņiem un sacensībām, tiek sekmēta viņu izpratne par florbolu, veicināta fiziskā attīstība, nodrošinot iespēju vērot florbola čempionātu spēles, lai mācītos no profesionāliem sportistiem. Projekta ietvaros bērni un jaunieši jau apmeklējuši Superfinālu florbolā Arēnā Rīga, iepazīstoties ar organizēšanas aizkulisēm, kā arī piedalījušies BeActive Pludmales spēlēs Ķīpsalā. Projektu "Sports vieno" organizē biedrība "Taureņa efekts" sadarbībā ar Latvijas Florbola savienību, savukārt projekta galvenie atbalstītāji ir veikalu tīkls "ELVI" un degvielas uzpildes staciju tīkls "Virši A".


"Pēdējie divi gadi visai sabiedrībai ir parādījuši, cik būtiska ir laba veselība un cik ļoti tieši fiziskās aktivitātes palīdz pārvarēt daudzas grūtības. Bērniem un jauniešiem sports ir vēl nozīmīgāka dzīves sastāvdaļa, kas ne tikai uztur viņu fizisko formu, bet arī palīdz veidoties personībai, māca disciplīnu, rada vēlmi pēc sasniegumiem, attīsta motivāciju strādāt un palīdz dibināt kontaktus nākotnei. Esmu gandarīta, ka, pateicoties ELVI veikalu tīklā īstenotajam labdarības projektam "Sports vieno", mēs varam iedvesmot sportam tos bērnus, kuru ikdiena paiet bērnunamos un kam līdzās nav atbalstošas ģimenes," norāda viena no akcijas iniciatorēm, SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.


Florbola komandas no dažām Latvijas pilsētām ciemojas bērnunamos Irlavā, Liepājā, Valmierā, Ventspilī un Madonā. Kopumā 11 bērnunamos notiek florbolistu vizītes ar sportiskām aktivitātēm, un tiek dāvināti 11 florbola inventāru komplekti. Florbola komplektus veido nūjas, bumbiņas, vārti un cits inventārs, kas bērniem noderēs, lai turpmāk pilnvērtīgi varētu baudītu florbola spēles.

SF
JUGLASCIEMS