Latvijas izlase pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu zviedriem

03.12.2021

img_0622.jpg

Šodien Somijas galvaspilsētā Helsinkos startēja 13. pasaules čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīrs. Latvijas izlase pirmajā spēlē krustoja nūjas ar astoņkārtējiem pasaules čempioniem zviedriem, kam piekāpās ar 1:11, lai gan mūsu florbolistu demonstrētais sniegums atstāja cerīgu iespaidu. Latvieši bija tie, kas atklāja spēles rezultātu – pēc Morica Krūmiņa metiena bumbiņu pretinieku vārtos pielaboja Armands Savins.

 

Pēc aizvadītās cīņas komentāru sniedza Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arto Rīhimeki:

 

"Spēli iesākām ļoti labi un mūsu spēles plāns strādāja. Izmantojām ļoti agresīvu aizsardzību. Bija svarīgi censties saglabāt bumbiņu un vairāk to pieturēt. Pirmo trešdaļu aizvadījām ļoti, ļoti labi.

 

Patiesībā mūsu vājā vieta šodienas spēlē bija uzbrukums. Bieži zaudējām bumbiņu pozīcijās, no kurām tāda pasaules klases komanda kā Zviedrija var izspēlēt ātru pāreju un izmantot pretuzbrukumus, ko viņi dara izcili. Šādās epizodēs mēs nedaudz pazaudējām balansu laukumā.

 

Kopumā esmu apmierināts ar pirmo spēli. Ļoti ilgi to gaidījām - trīs gadus. Mūsu izpildījumā redzēju labas iezīmes vairākos spēles elementos. Visām trīs maiņām bija labs balanss laukumā.

 

Nedomāju, ka iesildīšanās sākuma aizkavēšanās ietekmēja spēli. Abām komandām bija vienāda situācija, protams, tas nebija vajadzīgs no organizatoriskā viedokļa, bet iepriekšējā spēle ievilkās. Nevarējām tik ilgi iesildīties ar bumbiņām, bet izmantojām šo laiku aktīvi darbojoties bez bumbiņām un mums tā nebija problēma. Pirms pašas spēle no 15 uz 10 minūtēm tika izmainīti arī trešdaļu pārtraukumu laiki. Uzskatu, ka mēs šīs nelielās nekārtības pārdzīvojām labi.

 

Spēles sākumā zviedri vairākas reizes mēģināja presingot, bet mēs ļoti labi izgājām no šīm situācijām un tad pretinieki nosēdās zemāk, par ko mēs nedaudz brīnījāmies. Spēles otrajā pusē, kad mēs sākām nedaudz pagurt, pretinieki aizvien vairāk izmantoja presingu un trešajā trešdaļā jau daudz vairāk arī kontrolēja bumbiņu. Tas, ka zviedri nespēlēja ļoti agresīvu presingu bija neliels pārsteigums, domāju, ka viņi nedaudz arī respektēja mūs un mūsu labo spēles sākumu.

 

Spēle pret Dāniju būs totāli atšķirīga. Paskatīsimies Dānijas spēli šovakar, redzēsim, ko viņi rāda. Daudz vairāk spēlēsim ar bumbiņu, jo sagaidām, ka viņi izmantos daudz zemāku aizsardzību nekā zviedri. Mēs esam pārliecināti par savām spējām spēlējot ar bumbiņu un man ir laba sajūta par čempionātu kopumā un arī rītdienas spēli."

 


SF
JUGLASCIEMS