Rīgas "NND/RJTC" izcīna pirmo uzvaru ELVI līgā

28.11.2021

nndrjtc_reke.jpg

ELVI florbola līgā sievietēm pirmo uzvaru divu sezonu laikā izcīnījusi Rīgas komanda "NND/RJTC", kas šodien savā laukumā ar 4:3 pieveica vienību "Irlava/Tukums-Slampe". Izšķirošais vārtu guvums Martas Rekes kontā.

 

Kamēr Zviedrijā norisinās pasaules čempionāta sievietēm finālturnīrs, abas Virslīgas pastarītes, kuras uz izlasi nav deleģējušas nevienu spēlētāju, varēja aizvadīt pirmo savstarpējo spēli, kas notika Rīgā - "Rimi" Olimpiskajā centrā. Pēc tieši septiņām nospēlētām minūtēm mača rezultātu ar precīzu metienu atklāja mājiniece Annija Gobiņa – 1:0. "Irlava/Tukums-Slampe" parādā nepalika – 15. minūtē 32 sekunžu laikā pa bumbiņai laukuma saimnieču vārtos iemeta Valērija Kurilo un Linda Reinholde, vadībā ar 2:1 izvirzot viešņas. Otrajā trešdaļā uz brīdi vadībā ar 3:2 izvirzījās rīdzinieces, kuru labā pa golam iemeta Marta Reke un Annija Gobiņa. 36. minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts (3:3), jo ar vārtu guvumu izcēlās irlavniece Kristīne Andrējeva. Pēdējā periodā vēl nebija nospēlēta pat viena pilna minūte, kad ar vārtu guvumu vēlreiz izcēlās Marta Reke, panākot 4:3 par labu mājiniecēm. Lai arī laika vēl bija pietiekami, rezultāts vairs nemainījās – Rīgas "NND/RJTC" varēja svinēt uzvaru ar 4:3.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Annija Gobiņa, kura šajā mačā izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Rezultatīvāka par viņu bija tikai uzvaras vārtu autore Marta Reke, kuras kontā 3 (2+1) punkti. Par labāko starp irlavniecēm atzina vārtsardzi Lauru Bišofu, kura atvairīja 23 no 27 pretinieču metieniem. Viņas komandā rezultatīvākā ar divām piespēlēm bija Agneta Mizga. Pēc šīs uzvaras "NND/RJTC" turnīra tabulā ir trīs punkti un 7. vieta, bet "Irlava/Tukums-Slampe" joprojām bez punktiem un attiecīgi pēdējā pozīcijā.

SF
JUGLASCIEMS