Šodien svarīgākā cīņa apakšgrupā – pret slovākietēm

03.09.2021

img_0860.jpg

Zviedrijas pilsētā Upsalā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sieviešu U19 izlasēm šodien noslēgsies apakšgrupu turnīri. Latvijas junioru komanda pulksten 15.00 (pēc Latvijas laika) krustos nūjas ar savām vienaudzēm no Slovākijas. Šīs spēles iznākums noteiks, kura no šīm divām izlasēm rīt varēs cīnīties par piekto vietu pasaulē, bet kura spēlēs par 7. – 9. vietu.

 

Šo pasaules čempionātu Latvijas juniores sāka aizvakar ar spēli pret spēcīgo Čehijas valstsvienību. Nevarēja būt nekādu iebildumu, ka pašreizējās bronzas medaļu īpašnieces ir krietni meistarīgākas par mūsu meitenēm, tomēr sagrāve ar 0:16 un tas, ka latvietes tā arī netika pie kaut viena vārtu guvumu, šķiet nedaudz netaisnīgi. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīta vārtsardze Barbara Rabčevska, kura sev atvēlētajā laikā atvairīja 31 no 43 pretinieču metieniem. Vakar latvietēm bija vēl nopietnāks pārbaudījums – eksāmens pie pasaules čempionēm zviedrietēm. Lai arī pretinieču pārsvars bija milzīgs, tieši mūsu meitenes pirmā perioda vidū izvirzījās vadībā ar 1:0, vārtus guva Samanta Bērziņa. Pēc pirmās trešdaļas Zviedrijas izlase atradās vadība ar 2:1, bet atlikušajā laikā guva vēl 12 vārtus, sagādājot mūsu izlasei otro zaudējumu – 1:14. Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma uzbrucēja Anna Ankudinova.

 

Divi zaudējumi ir arī mūsu šīsdienas pretiniecēm slovākietēm, lai gan turnīru viņas sāka ar ļoti cienīgu piekāpšanos pasaules čempionēm zviedrietēm – 2:4. Vakar Slovākijas izlase spēkojās ar savām ģeogrāfiskajām kaimiņienēm čehietēm, piedzīvojot jau daudz smagāku zaudējumu – 2:10. Tomēr gūto un ielaisto vārtu attiecība daudz labāka ir slovākietēm, tādēļ šodien mačā pret Latvijas izlasi viņas sliktākajā gadījumā var samierināties arī ar neizšķirtu, kas tik un tā nodrošinātu 3. vietu apakšgrupā, kamēr mūsu meitenēm vajadzīga tikai un vienīgi uzvara.

 

Šī būs tikai trešā Latvijas un Slovākijas sieviešu U19 izlašu tikšanās. 2008. gadā Polijas kausa izcīņas turnīrā ar 4:3 pārākas bija mūsu florbolistes. Pēdējos gados Slovākijas sieviešu florbols ļoti strauji progresējis, slovākietes savu meistarību nodemonstrēja 2016. gada pasaules čempionātā, kas notika Kanādas pilsētā Belvilā, kad uzvarēja Latvijas junioru izlasi ar 9:5, liekot latvietēm izkrist uz B divīziju. 2018. gada pasaules čempionātā Šveicē latvietes uzvarēja visās spēlēs un nu ir atpakaļ florbola augstākajā sabiedrībā, lai vēlreiz mērotos spēkiem ar Slovākijas izlasi.

 

Latvijas izlasē iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas. Vislielākā pārstāvniecība (sešas spēlētājas) ir no Kocēnu "Rubenes", četras florbolistes pārstāv "FK Ķekava", trīs - Cēsu "Lekringu", divas - "Ķekavas Bulldogs/NND", bet viena - "Rēzeknes BJSS". Četras valstsvienības spēlētājas nākamajā sezonā spēlēs ārvalstu klubos - Aurēlija Zariņa (Somijas "Kalannin Pallo-65"), Anna Ankudinova, Samanta Bērziņa un Jūlija Rozīte (visas - Šveices "Floorball Zurich Lioness").

 

Septiņas no šīm spēlētājām (Anna Ankudinova, Laura Gaugere, Jūlija Rozīte, Simona Grāpēna, Kristiāna Elizabete Krūmiņa, Viktorija Kuročkina un Kate Meldere) piedalījās iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2018. gadā notika Šveicē, bet piecas (Laura Gaugere, Anna Ankudinova, Jūlija Rozīte, Simona Grāpēna un Samanta Bērziņa) savus spēkus jau pamēģinājušas arī pieaugušo pasaules čempionātā.

 

Latvijas sieviešu U19 izlases sastāvs:

 Nr.p.k. Spēlētāja  Pozīcija

Komanda

1. 

Laura Gaugere

Uzbrucēja

Rubene

2. 

Nikola Biezuma

Aizsardze

Ķekavas Bulldogs/NND

3. 

Lāsma Ēvele

Aizsardze

Rubene

4. 

Marta Lība Zameca

Uzbrucēja

Rubene

5. 

Jūlija Rozīte

Uzbrucēja

Floorball Zurich Lioness (Šveice)

6. 

Simona Grāpēna

Uzbrucēja

Rubene

7. 

Daniela Dafne Hāne

Aizsardze

Rubene

8. 

Samanta Bērziņa

Aizsardze

Floorball Zurich Lioness (Šveice)

9. 

Kristiāna Elizabete Krūmiņa

Aizsardze

FK Ķekava

10. 

Viktorija Kuročkina

Aizsardze

FK Ķekava

11. 

Katrīna Kate Fībiga

Uzbrucēja

FK Ķekava

12. 

Anna Ankudinova

Uzbrucēja

Floorball Zurich Lioness (Šveice)

13. 

Dārta Derupa

Uzbrucēja

Ķekavas Bulldogs/NND

14. 

Aurēlija Zariņa

Uzbrucēja

Kalannin Pallo-65 (Somija)

15. 

Betija Raseiceva

Uzbrucēja

Lekrings

16. 

Kate Meldere

Aizsardze

Lekrings

17. 

Luīze Raseiceva

Uzbrucēja

Lekrings

18. 

Jolanta Bačkure

Vārtsardze

Rēzeknes BJSS

19. 

Emīlija Salaciete

Uzbrucēja

Rubene

20. 

Barbara Rabčevska

Vārtsardze

FK Ķekava

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Pēteris Stepītis

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Fiziskās sagatavotības trenere: Gundega Immere

Fizioterapeits: Jānis Skriaba

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Linda Līce

SF
JUGLASCIEMS