Mūsu juniori sakauj vāciešus un izcīna 5. vietu pasaulē

28.08.2021

img_9034.jpg

Trešo reizi pēc kārtas augsto piekto vietu pasaules čempionātā vīriešu U19 izlasēm florbolā izcīnījuši Latvijas juniori. Čehijas pilsētā Brno notiekošo 11. pasaules čempionātu latvieši noslēdza ar pārliecinošu uzvaru pār Vācijas izlasi - 8:1. Pa diviem vārtiem mūsu valstsvienības labā guva Jorens Malkavs un Ralfs Polis, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Jēkabs Keišs.

 

Spēles par piekto vietu pasaulē starp Latvijas un Vācijas izlasēm pirmajā periodā abas komandas ļoti uzmanīgi darbojās aizsardzībā, bet vārtsargi demonstrēja visu savu meistarību, tāpēc vāru guvumu bija maz – tika viens. Rezultātu spēles 6. minūtē atklāja latvieši Jorena Malkava personā – 1:0. Toties otrās trešdaļas sākumā sešu minūšu laikā vācieši kapitulēja vēl trīs reizes – 4:0. Pa bumbiņai viņu vārtos ieraidīja Jēkabs Keišs, Daniels Jānis Anis un Armands Savins. 34. minūtē pēc Ralfa Poļa metiena rezultāts kļuva jau 5:0. Līdz perioda beigām uz rezultātu tablo tika nodzēsta arī Vācijas komandas nulle (1:5), turklāt to izdarīja mūsu pašu florbolisti, kuri ļoti neveiksmīgi ieraidīja bumbiņu Kristiana Ralfa Lavendela sargātajos vārtos. Pēdējā periodā ar vārtu guvumiem izcēlās Ralfs Polis, Andrejs Šķerbergs un Jorens Malkavs, nodrošinot Latvijas izlasei uzvaru ar 8:1 un piekto vietu pasaulē.

 

Labākā spēlētāja balvu saņēma Jēkabs Keišs, kura kontā 2 (1+1) punkti. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja arī Armands Savins un Daniels Jānis Anis, bet rezultatīvākie ar diviem goliem katram bija Jorens Malkavs un Ralfs Polis.


JUGLASCIEMS