Brno dārd bungas – latviešu puiši rāda raksturu

25.08.2021

img_7349.jpg

Šodien Čehijas pilsētā Brno ar Latvijas izlases spēli pret Slovākijas valstsvienību sākās 11. pasaules čempionāts florbolā junioriem. Pēdējās trešdaļas sākumā latvieši, kuri šajā mačā pieļāva nepiedodami daudz kļūdu, bija nonākuši iedzinējos ar 7:10, taču, pateicoties savu līdzjutēju vētrainajam atbalstam tribīnēs, spēja saņemties, atlikušajā laikā guva septiņus bezatbildes vārtus un svinēja ļoti svarīgu uzvaru ar 14:10. Labākā spēlētāja balvu mūsu komandā saņēma Andrejs Šķerbergs, kurš šajā cīņā izcēlās ar četriem vārtu guvumiem.

 

Pasaules čempionātā nav mazsvarīgu spēļu, bet Latvijas un Slovākijas izlašu savstarpējā mača iznākums abām komandām bija ļoti būtisks, jo, ņemot vērā citu sāncenšu spēku samērus, ļoti iespējams, ka šīs cīņas uzvarētāji ievērojami palielinātu savas izredzes uz vietu labāko sešiniekā. Kamēr laukumā galvenie notikumi bija vēl tikai priekšā, situācija skatītāju tribīnēs liecināja, ka tur latviešu faniem ir acīmredzams pārsvars. Skaitliski mūsu līdzjutēju bija apmēram tikpat daudz, kā slovāku, bet latvieši lielo bungu pavadījumā bija izteikti skaļāki un aktīvāki.

 

Latvijas izlase spēli sāka ar Kristianu Ralfu Lavendelu vārtos. Jau pirmais Slovākijas florbolistu uzbrukums bija ļoti bīstams, bet Lavendels nospēlēja ļoti pārliecinoši, tāpēc rezultāts nemainījās – 0:0. Arī latvieši veidoja uzbrukumus, apdraudēdami pretinieku vārtus, tomēr rezultātu šajā mačā atklāja slovāki, 7. minūtē izvirzīdamies vadībā ar 1:0. Jau pirmā perioda vidū mūsu juniori atbildēja ar trim pēc kārtas gūtiem vārtiem – 3:1, pa golam pretinieku vārtos iemeta Krišjānis Tiltiņš, Armands Savins un Andrejs Šķerbergs. Slovāki 16. minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu, atjaunoja neizšķirtu (3:3), bet punktu pirmajai trešdaļai pielika Reinis Rudzītis – 4:3.

 

Otrā perioda sākumā pēc Armanda Savina un Sanda Lēvalda vārtu guvumiem Latvijas U19 izlase ieguva pat triju vārtu pārsvaru (6:3), bet tad sākās latviešu murgs – mūsējie bieži kļūdījās, zaudējot bumbiņu, bet pretinieki to lieliski izmantoja, desmit minūšu laikā gūdami sešus bezatbildes vārtus – 6:9. Arī otrā trešdaļa noslēdzās ar latviešu vārtu guvumu – 7:9, slovāku vārtu priekšā pat veiklākais cīņā par atlēkušo bumbiņu izrādījās Jēkabs Keišs.

 

Pēdējā perioda pirmajās sekundēs Slovākijas florbolisti atjaunoja sev triju vārtu handikapu – 7:10. Uzreiz pēc tam viņi jau sāka priecāties arī par 11. vārtu guvumu, bet šoreiz velti, jo tiesneši, pētot epizodes videoierakstu, konstatēja, ka bumbiņa nav šķērsojusi tobrīd jau Klaida Maļceva sargāto vārtu līniju. Kā vēlāk izrādījās, tas bija sākums krasam pavērsienam, jo nākamo 15 minūšu laikā septiņus bezatbildes vārtus guva mūsu florbolisti. Lieli nopelni šīs ofensīvas realizēšanā bija Andrejam Šķerbergam, kurš no 44. līdz 47. minūtei iemeta trīs golus, vēl viens vārtu guvums šajā laikā posmā Krišjānim Tiltiņam – 11:10. Līdz nākamajam golam bija jāpagaida gandrīz piecas minūtes. Bija skaidrs, ka šis vārtu guvums lielā mērā var izšķirt spēles likteni. Te jāpiemin mūsu uzbrucējs Daniels Jānis Anis, kurš pirms tam vairākas reizes apdraudēja pretinieku vārtus, bet viņa mestā bumbiņa spītīgi nelidoja tajos iekšā. 55. minūtē Anis saņēma piespēli slovāku aizvārtē un efektīgi iefintoja to vārtos – 12:10. Atlikušajā laikā pa golam iemeta Krišjānis Tiltiņš un Jorens Malkavs, nofiksējot Latvijas izlases uzvaru ar 14:10.


JUGLASCIEMS