Vīriešu 1. līgas līderes gatavas pusfinālam

04.03.2014

rubene-1_2014.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgas ceturtdaļfināls pārsteigumus nesagādāja - pusfinālā iekļuvušas visas četras tās komandas, kuras pēc regulārā turnīra abās apakšgrupās ieņēma pirmo vai otro vietu. Tagad savas nūjas krustos "Rēzekne/Dinaburga" ar "Apelsīns/Talsi" un "Jelgavas novads" ar Kocēnu "Rubene-1", pirmās pusfinālspēles paredzētas svētdien.

 

Komandas "Apelsīns/Talsi" ceļš uz pusfinālu nebija viegls. Jo pirmajā mačā, spēlējot Cēsīs, talsenieki piekāpās "Lekrings-1" florbolistiem pēcspēles metienos ar 6:7. Savā laukumā "Talsi/Apelsīns" vispirms uzvarēja ar 7:2, bet izšķirošajā mačā svinēja panākumu ar 5:4, uzvaras vārtus 54.minūtē guva Artūrs Pētersons. Pētersons šajā spēlē ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais un nopelnīja labākā spēlētāja balvu, divi gūti vārti viņa komandas biedram Robertam Fārenhorstam. Pa labāko starp cēsniekiem atzina vārtsargu Oskaru Sietinsonu, kurš atvairīja 26 no 31 pretinieku metiena.

 

"Rēzekne/Dinaburga" ceturtdaļfinālu pārvarēja, divos mačos pieveicot "LU/FS Masters", bet tas nenācās viegli – abi panākumi izcīnīti tikai ar vienu vārtu pārsvaru un identisku rezultātu – 9:8. Otrajā spēlē, kas notika Rēzeknē, vēl pēdējā perioda vidū rezultāts bija neizšķirts (8:8), bet tad uzvaras vārtus izdevās gūt Ivanam Kokinam – 9:8. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais šajā mačā ar 6 (3+3) punktiem bija Aleksandrs Grehovs, Jurijam Ivenkovam 3 (1+2) punkti, bet pa diviem vārtiem guva Ivans Kokins un Maksims Trerehovs. Studentu sastāvā ar 4 (2+2) punktiem izcēlās Toms Talo, divi vārti Ričarda Gruziņa kontā.

 

Arī Kocēnu "Rubene-1" florbolistiem iekļūšanai pusfinālā nācās aizvadīt maksimālo spēļu skaitu. Sērijas pirmajā spēlē kocēnieši ar 2:4 piekāpās "Babītei", bet pēc tam svinēja divus panākumus – 7:3 un 6:5. Izšķirošajā spēlē "Rubene-1" sastāvā ar četriem gūtiem vārtiem izcēlās Leo Lapiņš, kuram arī labākā spēlētāja gods. Par labāko starp babītiešiem atzina Kasparu Vasaraudzi, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais savā komandā.

 

"Jelgavas novadam", lai pārvarētu FK "Ādaži" barjeru, bija nepieciešamas tikai divas spēles. Ja pirmajā mačā tika svinēta pārliecinoša uzvara ar 9:4, tad savā laukumā "Jelgavas novads" uzvarēja tikai ar vienu vārtu pārsvaru – 8:7. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Kaspars Lisovskis, kurš, tāpat kā Edgars Janovičs, guva divus vārtus. Labākā spēlētāja gods starp ādažniekiem tika vārtsargam Mārim Vanagam, kurš atvairīja 35 no 43 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Tomass Zonne un Gatis Miglāns – pa trim punktiem.

 

1.līgas rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ar 51 (36+15) punktiem ir talsenieks Artūrs Pētersons, bet no vārtsargiem vislabāk veicies viņa komandas biedram Andrim Eglītim, kurš atvairījis 89.45 % pretinieku metienu. Jāpiebilst, ka iekļūšana 1.līgas finālā garantēs ne tikai zelta vai vismaz sudraba medaļas, bet arī tiesības nākamajā sezonā spēlēt Virslīgā. Izņēmums ir "Rubene-1", kura Virslīgā noteikti nespēlēs, jo tur jau cīnās un arī turpinās to darīt komanda "Rubene". Ja finālā iekļūs "Rubene-1", uz vietu Virslīgā varēs pretendēt 1.līgas bronzas medaļnieki.

SF
JUGLASCIEMS