Keišs ieved "Rubeni" finālā

17.02.2024

rubene_latest2023.jpg

Par Latvijas un Igaunijas florbola līgas vīriešiem otru finālisti kļuvusi "Rubene", kas šovakar Kocēnu sporta namā notikušajā pusfināla mačā ar atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 4:3 pārspēja Cēsu komandu "Lekrings" izšķirošos vārtus pamatlaika pēdējā minūtē guva kocēniešu kapteinis Jēkabs Keišs.

 

Pusfināla spēli starp Kocēnu "Rubeni" un Cēsu "Lekringu" veiksmīgāk sāka cēsnieki, kuri pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 1:0. Bumbiņu laukuma saimnieku vārtos ieraidīja Rūdolfs Dāvis Maklers. 33.minūtē rezultāts kļuva jau 3:0, jo Cēsu komandas labā ar vēl vienu vārtu guvumu bija izcēlies Maklers, bet vēl vienu golu iemeta Jēkabs Berkolts. Pēc otrās trešdaļas viesiem bija tikai divu vārtu handikaps (3:1), jo vienus vārtus atspēlēja kocēnietis Artis Matīss Fogels. Minūti pirms pamatlaika beigām rezultātu tablo vēstīja par neizšķirtu (3:3), ja pa golam kocēniešu labā bija iemetuši Ingars Matisons un Ritvars Bērziņš. Nepilnu pusminūti pirms pamatlaika beigām Toma Pētersona piespēli saņēma Kocēnu komandas kapteinis Jēkabs Keišs, kurš ieraidīja bumbiņu cēsnieku vārtos, nodrošinot "Rubenei" uzvaru ar 4:3 un vietu finālā, kur to jau gaida "Lielvārde/Fat Pipe". Cēsniekiem nāksies cīnīties par turnīra bronzas medaļām ar Tallinas komandu "Sparta team Automaailm".

 

Kocēnu komandā neviens spēlētājs neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu, bet labākā spēlētāja balvu saņēma pirmo vārtu autors Artis Matīss Fogels. Cēsu komandas sastāvā labākā spēlētāja balvu saņēma divu vārtu autors Rūdolfs Dāvis Maklers, bet 2 (1+1) rezultativitātes punkti viņa komandas biedram Jēkabam Berkoltam.

 

"Rubene" – "Lekrings" 4:3 (0:1; 1:2; 3:0)

Metienu attiecība:

25:18 (4:7, 6:9, 15:2)

Rezultatīvākie:

"Rubene" –  Ritvars Bērziņš 1 (1+0), Ingars Matisons 1 (1+0), Artis Matīss Fogelis 1 (1+0), Jēkabs Keišs 1 (1+0), Toms Pētersons 1 (0+1), Kārlis Bitmanis 1 (0+1), Dāvis Zēmelis 1 (0+1).

"Lekrings" – Rūdolfs Dāvis Maklers 2 (2+0), Jēkabs Berkolts 2 (1+1), Emīls Zauriņš 1 (0+1).


JUGLASCIEMS